Blåbärspaj-glass

En riktigt härlig glass som ni bara måste testa! Kombinationen av blåbär och kex gör att det smakar blåbärspaj, jaa tack - jag tar gärna blåbärspajglass!

Ingredienser: (ca 6-8 portioner)
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
5 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
3 dl frysta svenska blåbär
3 st Digestivekex eller andra smarriga kex

Gör så här:
Koka upp frysta blåbär i en liten kastrull och mixa.

Rör ihop blåbär, vaniljsocker och kondenserad mjölk till en jämn blåbärskräm.

Vispa upp grädden till ett fast fluff och vänd ner i blåbärskrämen.

Rör ihop till en slät och fluffig kräm.

Fyll sedan i en frystålig bunke eller form.

Toppa med krossade digestivekex om det önskas.

Låt stå i frysen under minst 4 timmar.

Servera!


Föregående
Föregående

Enkel Matchaglass

Nästa
Nästa

Storkok - Lins- och bönchili