Citron & Apelsinkaka

Här kommer en riktigt fräsch kaka med mycket citrus, både citron och apelsin - och vad blir snyggar än just blodapelsin? Inget annat vad jag vet! Ät och njut av denna saftiga dröm.

Ingredienser: (6-8 bitar)

100 g smör

2 msk naturell yoghurt

2 st blodapelsiner

2 st ägg

2 dl strösocker

1 nypa vaniljpulver

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

skal & saft från 1 st citron

1 msk vallmofrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Klä en springform med bakplåtspapper.

Skiva apelsinerna och lägg den i botten av formen. Blir det apelsin över så pressa ur saften och spara, häll över det över kanan när den är färdig.

Smält smöret och låt svalna.

Vispa ihop ägg och strösocker.

Rör ner de övriga ingredienserna försiktigt till en slät smet.

Häll över smeten över apelsinerna och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Låt svalna och vänd upp kakan.

Häll över den eventuella apelsinsaften, pudra med florsocker eller piffa med ätbara blommor.

Mums!

Föregående
Föregående

Växtbaserade pålägg

Nästa
Nästa

Elsas krämbullar