Semmel-Våfflor

Okej hörrni, här kommer ännu ett smarrigt semmel-tips från mig! Semmel-våfflor! Det är TVÅ av mina favoriter, jag älskar både semlor och våfflor! Hugg in vettja!

TIPS: Receptet går lika bra att dubbla!

Ingredienser: (ca 10 små våfflor)
65 g smör
1 1/2 dl mjölk
0,75 dl vatten
1/4 del av en färsk jäst
1 st ägg
En nypa Salt
En nypa vaniljsocker
1 msk florsocker
2 msk Strösocker
ca 3 1/2 dl Vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölk och vatten i kastrullen och värm till max 37°C.
Smula ner jästen i en bunke och häll över smörblandningen. Rör om tills jästen har löst sig.
Dela äggen i gulor och vitor var för sig i varsin bunke.
Tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljpulver och mjöl i smörblandningen och rör om till en jämn smet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
Låt sedan vila i ca 20 min.
Värm upp ett våffeljärn och pensla med smör.
Grädda, toppa med godsaker och Servera!

MANDELKRÄM
Riv 100 g mandelmassa i en skål, rör ner ca 1 msk mjölk och en nypa kardemumma och en nypa vaniljpulver. Rör om till en slät smet. Justera till den konsistens du önskar, addera riven mandelmassa om du önskar fastare eller mjölk om du önskar lösare.

Toppa våfflorna med mandelkrämen och sedan med vispad grädde!

Föregående
Föregående

Matcha pannacotta

Nästa
Nästa

Semmelglass sandwich