Lammrostbiff med rotisar

Mat

I samarbete med Cylinda.se
Visst är det något härligt med våren när det äntligen är dags att servera lamm? Det brukar vara populärt runt påsk här hemma hos oss!

Lammrostbiff med rotgrönsaker
(4 portioner)

Lammrostbiff ca 500-600 g

Salt & Peppar

Gör så här: Stek lammrostbiffens yta med salt och peppar i het stekpanna, låt sedan stekas färdigt i ugnen på 150°c i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°c för rosa.

Ugnsstekta rotgrönsaker

2 st morötter

2 st sötpotatisar

2 st palsternackor

1 st gullök

5 st vitlöksklyftor

Gör så här: Skala och skär rotgrönsakerna i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, skala även vitlöksklyftorna och lägg på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt och papper. Stek i ugnen på 225°c i ca 30 min eller tills rotsakerna börjar få en fin färg.

Rostad vitlöksmajjo

Dela en stor vitlök på bredden och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och rosta i ugnen, 175°c i ca 30 minuter, eller tills det fått en fin gyllenbrun färg. Ta ur de mjuka vitlöksklyftorna ur skalet och mixa tillsammans med ca 1 dl majonnäs. Smaka av med salt och peppar och servera!


Föregående
Föregående

Blomster och äggpyssel till påsk

Nästa
Nästa

Mumsiga Muslibars