Mini sockerkakor

Hej på er! Här kommer årets första bakverk, min yngsta dotter Ester 4 år ville baka mini sockerkakor i slutet av jullovet så absolut- självklart gör vi det! Hon skulle även vara med på alla bilder och visa upp sina fina skapelser och strössla över lite florsocker. Mums!

TIPS: Barnen ville tillsätta strössel i smeten, det blir en härligt effekt med färgglada pricker i sockerkakan! Däremot kan den vara svår att få ur formen om strösslet sätter sig i kanterna mot formen. Så ta inte för mycket strössel i så fall.

Ingredienser: (6 st mini sockerkakor eller 1 stor)
75 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Eventuell smaksättning/kryddning eller strössel
Glasyr & florsocker till topping

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C

Smörj med smält smör och mjöla en form.

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.

Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt, helst med elvisp.

Blanda ner vaniljpulver och mjöl blandat med bakpulver och till sist mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll över i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter för små sockerkakor och 35 min för en stor sockerkaka.

Låt sockerkakorna svalna helt innan du tar ur dem ur formen, det går mycket lättare då!

Toppa med glasyr, frosting eller annat gott!

Föregående
Föregående

Semmelglass sandwich

Nästa
Nästa

Smarriga sill-snittar!