Rostad pumpa med grönkål

Mat

Ett roligt tips på vad du kan göra med en pumpa - så gott! Rosta pumpan i ugnen och servera som en huvudrätt eller tillbehör, rätten är vegansk! Hugg in.

Ingredienser: (2-4 portioner)
1 st butternut pumpa
2 msk olivolja
2 tsk färskpressad citron
ca 2 cm färsk ingefära
1 kvist grönkål
Pinjenötter
Salt & peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär pumpan i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Riv ingefäran och rör ihop med olivolja och färskpressad citron.
Pensla på den smaksatta olivoljan på pumpan.
Grädda pumpan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller till den börjar få en fin färg.
Hacka upp grönkål i mindre bitar och stek i en skvätt olivolja.
Ställ åt sidan för att ge grönkålen lite extra krisp.
Tag ut pumpan ur ugnen och toppa med krispigt grönkål, salt & peppar, och pinjenötter.

Servera!

Föregående
Föregående

Mumsiga Muslibars

Nästa
Nästa

Semmelsnittar