Saffransfudge med pistagenötter

Jul

Den här godingen har jag inte gjort tidigare, men något nytt ska man såklart göra varje år till julbaket- eller hur?

Ingredienser: (ca 25 st bitar)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 nypa salt
0,5 g saffran (1 förp)
50 g smör
100 g vit choklad
30 g hackade saltade pistagenötter

Gör så här:
Blanda ihop grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp och rör tills sockret har smält.

Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet eller har en temperatur på ca 120°C.

Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Hacka chokladen och skär smöret i tärningar.

Rör ner saffran, choklad och smör i smeten och rör tills det smält.

Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, eller i en gjutbalk på ca 15x15 cm.

Strö över ett jämt lager av pistagenötter och låt svalna.

Skär fudgen i bitar, servera!

Föregående
Föregående

Bananplättar

Nästa
Nästa

Sockerkaka med saffran