Smarriga Pizzabullar!

Mat

I betalt samarbete med Cylinda.se

Här kommer ett recept som är perfekt att frysa in! Gör en stor sats på en gång och förvara i frysen, det är perfekt att ta fram en pizzabulle under sommarlovets härliga dagar!

Pizzabullar (ca 25 st)

Deg:
30 g färsk jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 st ägg
1/2 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl special

Pizza topping:

ca 2 dl tomatsås
3 dl riven mozzarella
Färsk basilika
salt och peppar

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet, rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt de övriga ingredienserna till degen och arbeta ihop till en slät och smidig deg.

Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela i två delar, kavla ut varje del till en rektangel.

Bred hälften av tomatsåsen på varje del och toppa med ost. Dra några varv med salt-och pepparkvarnen och rulla sen ihop till två rullar.

Skär varje rulle i ca 10 - 12 bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper men gärna i bullformar. Toppa gärna med extra ost!

Låt bullarna jäsa under bakduk i 1 1/2 timme i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 225°c och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg på både ytan och undersidan.

Ta ut och låt svalna! Toppa med färsk basilika.

TIPS:
Förvara i frys där de håller sig fint i upp till 3 månader och tinas upp i mikron på ett kick!

Föregående
Föregående

Snabb och Enkel Grön Ärtsoppa

Nästa
Nästa

Marängtårta med körsbär