Sommarens chokladiga moussetårta

Hej på er, här kommer en härligt fräsch sommartårta. Jag gav min dotter Ester friheten att dekorera den här tårtan. Hon var ute och hämtade smultron och basilika som vi har ute i trädgården, hon la sedan en spiral i mitten och mycket citrommousse runt om för det tyckte hon var det godaste!

Chokladbotten: (Kladdkaka 4 - 6 portioner)
Ingredienser:
2 st ägg
75 g smör
1 dl hackad ljus choklad
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
En nypa salt

Gör så här:

Klä botten av en springform med bakplåtspapper, cirka 18 - 20 cm eller använd en silikonform.

Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.

Vispa upp ägg och strösocker lätt och rör ner chokladsmöret.

Rör sedan ner mjöl och salt i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 12-15 minuter. Låt svalna i kylen innan du tar ur den ut formen.

Rabarbermousse:

Ingredienser: (4 - 6 portioner)

3 dl vispgrädde

2 st gelatinblad

1 dl florsocker

1 krm vaniljpulver

200 g rabarber

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Skiva rabarbern i ca 1 cm stora bitar.

Koka upp grädde, rabarber och florsocker.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).

Sila bort rabarbern och häll över gräddblandningen i en skål och låt kallna i kylen i ca 3 timmar.

Vispa gräddblandningen till önskad konsistens!

Citronmousse:

Ingredienser: (4 - 6 portioner)
3 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 st citron, använd både saft och zest

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, saft och zest från citron och florsocker.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).

Häll över gräddblandningen i en skål och låt kallna i kylen i ca 3 timmar.

Vispa upp moussen till önskad konsistens!

Dekorationerna är gjorda av citronmoussen!

Silikonformarna jag har använt har jag köpt hos Lyckasmedmat.se så kika där om ni är ute efter någon liknande!

Föregående
Föregående

Jordgubbar och Burrata

Nästa
Nästa

Snabb och Enkel Grön Ärtsoppa