Super sega chocolate chip cookies

Några av mina favvokakor är såna här riktigt sega och goda, vad tycker ni? Dom här kakorna försvann i ett, hela familjen älskade dom. Om dom står framme tar dom slut, men i dom står i frysen kanske dom håller lite längre, vem vet? Baka, ät och njut!

Ingredienser: (ca 20 st)

125 g arla brynt smör eller vanligt smör (rumstempererat)

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1/2 dl strösocker

1/2 dl rårörsocker

1/2 dl farinsocker

1 nypa vaniljpulver

1/4 dl ljus sirap

1 st ägg

1/2 msk potatismjöl

En nypa salt

100 g blandade vita och ljusa chokladbitar

Gör så här:

Rör ihop smöret med allt socker. Arbeta ihop tills allt socker blandats väl i smöret.

Rör ner övriga ingredienser, lite i taget och blanda väl.

Stjälp upp degen på en bit plastfolie, slå in degen i plastfoliet och förvara i kylen under natten, men gärna längre - sisådär 1 - 2 dagar för att få till den där härliga segheten i kakan + extra mycket smak!

Ta fram degen, låt degen stå framme en stund innan du skopar upp degen till kakor, degen behöver mjukna lite i rumstemperatur.

Skopa upp degen med hjälp ev en skopa eller sked och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg som med mycket mellanrum då de flyter ut.

Grädda kakorna på 175°C i ca 15 minuter eller till de börjar få en fin gyllenbrun färg.

Låt svalna och servera!

Dom här kakorna är som godast när som precis svalnat en aning, nygräddat är det bästa helt enkelt!

Föregående
Föregående

Klassisk Sockerkaka

Nästa
Nästa

Jordgubbssylt med vanilj