Julklappar till dom små!

.Inlägget innehåller annonslänk. 

Tänk om man hade alla pengar i världen, va mycket grejer man skulle ha! haha Mina tjejer skulle ha så många leksaker och så fina rum! Det skulle vara helt fullproppat under granen, haha. Men men, det är bara att noga välja ut godbitarna. Jag har försökt att hitta lite smått och gott som jag tror att många av er skulle gilla. Jag tänkte dela med mig av några julklappstips som passar de små. Se alla mina tips och fynd här nedan, både leksaker och inredning.  

[ Roliga leksaker ]

Super tufft bollhav som passar många olika åldrar. Elsa är nu i den åldern där en gå-bil skulle vara kul, hon skulle köra som en galning. Här kommer några av mina favvo grejer som jag själv gärna hade köpt till mina tjejer: Glasskiosk . Aktivitetsvagn / Läragåvagn . Verktygslåda . Pussel . Kakfat . Bilbana .

[ Snygg inredning till barnrum ]

Är det bara jag eller gillar ni också mini möbler till barnen? Spana in den här coola soffan som skulle passa perfekt hemma hos oss! Och det här lilla setet med utemöbler!  Jag har även hittat ett suuuper sött märke som heter JOX, allt är såå fint! Spana in allt som är till suuuuper pris just nu! Speciellt denna super söta koffert förvaring, jag älskar den! Den skulle vara så fin i någon av tjejernas rum.

 

 

 

Julklappstips!

Inlägget innehåller annonslänk.

[ Enkla julklappstips ]

Snart är det jul.. det finns ju lite smått och gott som jag önskar mig. Det kan vara så att jag även fyller år om några veckor. Men det behöver vi inte prata om så noga, haha jag njuter i alla fall av de sista veckorna som jag är i 20-års åldern!  Men i alla fall jag vill tipsa er om några bra julklappstips som passar till dom som har de mesta! 

[ Böcker ] Jag har spanat runt lite på Adlibris och hittat några roliga saker, några spännande böcker. Böcker som både är kul att bläddra i och ser snygga ut på hyllan, som hittat! 

Chanel CatwalkLouis Vuitton Catwalk . Dior Catwalk .

[ Snygga vaser ] Har ni också någon riktigt snygg dröm-vas eller någon annan inredningsdetalj ni bara måste ha? Jag måste bara ha typ alla varianter på Pallo vasen! Bästa priset på Pallo vaserna har jag hittat på Confident Living, dom har faktiskt väldigt bra priset överlag. Nu när vi ska sätta upp en så snygg tapet i hallen bakom byrån så skulle det se super snyggt ut med en stor vas där också.

[ Blommor i mängder ] Vem tackar nej till en bukett med vackra blommor? Inte jag i alla fall! Det är ett säkert kort hemma hos oss! Har ni sett att det finns prenumerationer? Nya färska härliga blommor varannan vecka eller kanske en gång i månaden! Hur lyxigt är inte det? Annars går de ju lika bra att köpa ett presentkort på blommor till någon man tycker om! Ett hett tips. 

[ Läcker design ] ÅÅåh måste bara tipsa om det här super fina rosett krokarna från Svenskt tenn , jag skulle vilja ha två stycken i hallen, en varsin krok till tjejerna! Hur snyggt skulle inte det bli? Matchar perfekt med de guldiga fötterna vi har på byrån i hallen.

Gratäng & Biffar (Veganskt)

Mumsigt veganskt serveras det här i bloggen idag! I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram detta mumsiga recept till det populära veganska måltiderna! Det är så härligt nu när det är hög säsong för rotfrukter, jag köpte hem massa olika rotfrukter till både gratäng och soppa, perfekt att ha! Inga problem att frysa in några portioner heller. 

Gör såhär: (4 portioner)

Vegansk Rotfruktsgratäng: 

5 stora potatisar
2 st morötter

2 st rödbetor
2 st palsternackor
1 röd lök
4 dl havregrädde
Salt & Svartpeppar
ca 3 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Skala och skiva rotfrukterna tunt och lägg i en ugnsfast form.

Häll på havregrädden, salt och peppar.

Finhacka löken och strö över gratängen. Strö över ströbrödet.

Grädda gratängen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills toppen börjar få en gyllenbrun färg. Känn med en provsticka ifall det är färdigt. Det ska vara mjukt och lätt att sticka igenom provstickan.

Veganska Grönsaksbiffar: 

  • 3 dl blötlagda kikärtor
  • 1 st riven morot
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja att steka i

 

Häll av spadet från kikärtorna.
Mixa alla ingredienser till en jämn kräm.
Forma till ca 8 biffar
Stek i olja till det blivit gyllenbruna och servera!

Cylinda-Rotfruktsgratäng5Cylinda-Rotfruktsgratäng1 Cylinda-Rotfruktsgratäng2


Ät och njut i den härliga höst-solen! 

Elsas första pepparkaksbak

Elsas första pepparkaksbak. 

Förra året va hon lite för liten för att baka pepparkakor så i år slår vi på stort och hon får baka helt själv! Jag visade hur hon skulle göra och hon gjorde likadant helt själv. Elsa älskar att testa nya saker och smaka… hon älskade pepparkaksdegen. Den försvann väldigt snabbt men vi lyckades tillslut göra hela 7 st grisar. Nästa år kanske lillasyster också kan vara med och baka pepparkakor, jag tror att Elsa skulle tycka att det var super kul. Hon längtar verkligen efter att få leka med sin lillasyster. 

Nu börjar julmyset! 

PeppBak4 Peppbak3 Peppbak2 PeppBak1


Ha en mysig dag! 

 

Marabou kladdkaka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g marabou mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Idag är det kladdkakans dag så vi får helt enkelt säga Grattis till alla kladdkakor! Min senaste kladdis är denna goding med marabou choklad i. Mums. Den måste ni testa! 

Gör såhär: (ca 6 portioner)

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret. (Spara 50 g choklad till dekoration). 

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och tryck ner 50 g choklad lite här och var i kakan.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Servera!

maraboikladd2


Ät och njut! 

Pumpasoppa och fröknäcke

Ingredienser

  • -- Pumpasoppa --
  • 1 kg butternut pumpa
  • 1 liter vatten
  • 1 st buljongträning, grönsak
  • 1 st gul lök
  • Finhackad chili efter smak
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
  • -- Fröknäcke --
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • 2 ½ dl kokat vatten
  • ½ dl olivolja
  • Havssalt

[ Höstigt toppen recept! ]

Nu är hösten här laddar vi upp med en krämig pumpasoppa och mumsigt fröknäcke nu när kylen börjar komma. Inlägget är i samarbete med Cylinda.se. Har ni någon favvo soppa nu till hösten eller kör ni extra mycket på härliga långkok om dagarna? 

Pumpasoppa (4 portioner)

Skär bitar av pumpan, ta bort skalet och kärnorna. Lägg bitarna av pumpa i en kastrull med olivolja.

Tillsätt hackad lök och chili. Fräs tills löken börjat mjukna och tillsätt vatten och buljong.

Låt koka i ca 15 minuter.

Mixa soppan och krydda med salt och peppar efter smak.

Toppa soppan med en skvätt grädde, persilja och torkade pumpafrön.

TIPS. Torka/rosta pumpa fröna i ugnen med en skvätt olivolja och havssalt. Rosta på ca 100°C i minst 1 timme. 

Fröknäcke (1 st plåt)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Koka vattnet och tillsätt det och olja till mjöl- och fröblandningen. Rör ihop.

Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.

Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).

Cylinda-Pumpssoppa1 Cylinda-Pumpasoppa2

 

Vegansk efterättspaj (Hallon&Rabarber)

Ingredienser

  • 100 g smält kokosolja
  • 200 g digistivekex
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 0,75 dl Maizena
  • 1 dl hallon
  • 2 dl skivade rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl sojamjölk

I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram ett mumsigt vegansk alternativ till dessertbordet. Använd vilka bär du vill. Jag använda hälften hallon och hälften rabarber och eftersom rabarberbitarna gärna flyter så valde jag att mixa krämen till en slät och jämn kräm. Men det gör man ju precis som man vill. 

Gör såhär: (ca 8 portioner)

Klä en form med bakplåtspapper ca 24cm i diameter.

Smält kokosoljan i en kastrull och mixa sedan tillsammans med digistivekexen.

Tryck ut smulorna i formen och ställ i kylen.

Koka upp bären tillsammans med strösocker och maizena i en kastrull.

Rör ner smöret och sojamjölken.

Låt sjuda och rör om lite då och då tills krämen börjar tjockna. (Det kan ta en stund om bären innehåller mycket vätska). 

Vill du ha en slät och jämn smet så kan du mixa krämen.

Häll öven digistivebotten och ställ i kylen.

Förvara pajen i kylen! 

TIPS: Toppa pajen med rabarber, torkade blomblad och vegansk maränger. Det passar även bra att toppa med hallon och vispad sojagrädde! 

 

Cylinda-vegopaj6Cylinda-vegopaj4 Cylinda-vegopaj3


Ät och njut av en svalkande paj! 

 

Fransk potatissallad och rostbiff

Ingredienser

  • --- Potatissallad: ---
  • 800 g färsk potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl persilja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijon senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk honung
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten
  • --- Rostbiffen:---
  • 1 kg rostbiff
  • 1 st schalottenlök alt. 4 klyftor vitlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 msk peppar
  • 1 msk honung
  • En skvätt tabasco
  • Smör att steka i

Goddagens,

Tänkte lägga upp lite mat här till er idag. Det blir rostbiff och en frank potatissallad. Mumsigt, funkar lika bra att ha till buffé som i matlådan. Bli inte rädda av den långa listan med ingredienser, det är mycket kryddor och det går att lägga till eller ta bort mycket av det också.

Fransk potatissallad med rostbiff

Gör såhär: (4 portioner)

Marinera rostbiffen i oljan och kryddorna, låt ligga i några timmar.

Sätt ugnen på 125°C.

Stek rostbiffen i smör, stek runt om hela biten.

Ställ in rostbiffen i mitten av ugnen och stek till ca 55°C – 60°C.

Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rödlöken.

Blanda ihop såsen: vatten, olja, vinäger, honung, dijon senap, salt & peppar.

Blanda ned den hackade löken.

Häll av potatisen och låt svalna, skiva potatisen i mindre bitar och blanda potatisen med såsen. Toppa med persiljan.

Skiva upp rostbiffen och servera tillsammans med potatissalladen!

Cylinda-Franskpotatissallad0Cylinda-Franskpotatissallad1 Cylinda-Franskpotatissallad2

Ät och njut!

Sockerkaka med extra allt!

Hej på er alla,

Jag fick lite bak-feeling för några dagar sen och drog ihop både ett gäng kakor och en sockerkaka med extra allt. Det är en helt vanlig sockerkaka som jag har delat rakt av och fyllt med färstostkräm, precis som en tårta. Toppat med grädde och blåbär, torkade blomblad och mynta. Receptet på sockerkakan och färstostkrämen hittar ni här – Sockerkaka Deluxe! Sockerkakan fick följa med mig till jobbet, jag hoppas att mina kollegor gillade den 🙂 Man taget vad man haver till toppingen. Den här sockerkakan fick även lite extra smak med vallmofrön i smeten, det blir lite extra krispigt. 

CreamCheeseSockerkaka3CreamCheeseSockerkaka1 CreamCheeseSockerkaka2


Ät och njut! 🙂

 

Klassisk inkokt lax

I samarbete med Cylinda.se  bjussar vi på en inkokt lax, något jag aldrig har varken laget eller ätit förut!  Är det någon av er där ute som lagat eller ätit det någon gång? Vad tycker ni? Jag tycker att det var mycket bättre än vad jag trodde, vem vet det kanske blir en ny favorit här hemma! Det är även enklare och går snabbare än vad det ser ut som i receptet. Det här receptet passar perfekt som härlig sommarmat och passar perfekt med den svenska färskpotatisen. 

Gör såhär: (4 portioner)

Lax: 

4 bitar färsk eller upptinad lax.

2 st morötter

1 st gul lök

1/2 msk pepparkorn (blandad eller svartpeppar)

1/2 dl ättika 12%

3 msk strösocker

1/2 msk salt

1 liter vatten

Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med hög kant.

Skiva morötter och lök, lägg sedan i en kastrull. Tillsätt även vatten, ättika, socker, salt och peppar. Koka upp. Häll över lagen över laxen och ställ in formen i ugnen. Låt laxen stå i ugnen i 10 minuter. Tag ut laxen ur ugnen och låt svalna, låt sedan kallna helt i kylen innan servering.

Senapssås: 

Rör ihop 2 dl cream fraise med 2 msk senap och 2 msk hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl innan servering.

Pressgurka: 

1/2 gurka

1 msk hackad persilja

2 msk ättika

2 msk strösocker

1 dl vatten

1 nyps salt

Skiva gurkan i tunna skivor (skala om du vill) och lägg i en skål. Strö över salt och hackad persilja. Koka upp ättika, socker och vatten. Höll över lagen och lägg ett fat som tyngd över skålen i minst 30 minuter. Häll av spadet och servera!

 Servera med pressgurka, färsk potatis, skivade rädisor och färsk dill!  

Cylinda-Inkoktlax4Cylinda-InkoktLax1 Cylinda-Inkoktlax3


Kram kram på er!

Fryst cheesecake med kondenserad mjölk

Ingredienser

  • -- Botten --
  • 75 g Digistivekex
  • 25 g smält smör
  • -- Cheesecake --
  • 150 g cream cheese
  • 1/2 burk kondenserad mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver

En härligt svalkande cheesecake med jordgubbar och en lätt smak av fräsch citron. Det går jättebra att dubbla receptet och eftersom botten lätt kan frysa fast i formen så är det enklare att göra den här cheesecaken i portionsformar, små pajformar eller snygga muffinsformar. 

Gör såhär: (ca 4-5 portioner)

Mixa Digestivekexen med det smälta smöret. Tryck ut i en (ca 20 cm form) eller i fler mindre portionsformar. Ställ i frysen.

Vispa ihop kondenserad mjölk och cream cheesen med vaniljpulvret. Vispa några minuter tills smeten blivit fluffig. Häll över digestivebotten och ställ i frysen.

Topping, Jordgubbsgelé: 

Lägg ett gelatinblad i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten, saften från 1 st citron med 3 dl jordgubbar och 1 msk strösocker. Låt koka i ca 3 minuter. Krama ur gelatinbladet och koka med jordgubbarna i ca 1 minut, tag av från värmen. Sila av så att gelén är slät. Skumma sedan av om det behövs. Låt svalna av och häll sedan över cheesecaken. Låt stelna i frysen.

Toppa med jordgubbar, kolasås och krossade maränger!

Ta ut kakan ur frysen ca 10 min innan servering för bästa resultat. 

FrozenCheese3Frozencheese2 FrozenCheese1


Ha en fortsatt härlig sommar! 🙂 

 

Inkokt lax som buffé-tips

I samarbete med Cylinda.se  bjussar vi på en inkokt lax, något jag aldrig har varken laget eller ätit förut!  Är det någon av er där ute som lagat eller ätit det någon gång? Vad tycker ni? Jag tycker att det var mycket bättre än vad jag trodde, vem vet det kanske blir en ny favorit här hemma! Det är även enklare och går snabbare än vad det ser ut som i receptet. Det här receptet passar perfekt som härlig sommarmat och passar perfekt med den svenska färskpotatisen. 

Gör såhär: (4 portioner)

Lax: 

4 bitar färsk eller upptinad lax.

2 st morötter

1 st gul lök

1/2 msk pepparkorn (blandad eller svartpeppar)

1/2 dl ättika 12%

3 msk strösocker

1/2 msk salt

1 liter vatten

Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med hög kant.

Skiva morötter och lök, lägg sedan i en kastrull. Tillsätt även vatten, ättika, socker, salt och peppar. Koka upp. Häll över lagen över laxen och ställ in formen i ugnen. Låt laxen stå i ugnen i 10 minuter. Tag ut laxen ur ugnen och låt svalna, låt sedan kallna helt i kylen innan servering.

Senapssås: 

Rör ihop 2 dl cream fraise med 2 msk senap och 2 msk hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl innan servering.

Pressgurka: 

1/2 gurka

1 msk hackad persilja

2 msk ättika

2 msk strösocker

1 dl vatten

1 nyps salt

Skiva gurkan i tunna skivor (skala om du vill) och lägg i en skål. Strö över salt och hackad persilja. Koka upp ättika, socker och vatten. Höll över lagen och lägg ett fat som tyngd över skålen i minst 30 minuter. Häll av spadet och servera!

 Servera med pressgurka, färsk potatis, skivade rädisor och färsk dill!  

Cylinda-InkoktlaxBuffe1Cylinda-Inkoktlaxbuffe2 Cylinda-Inkoktlaxbuffe3


Kram på er!

Choklad + Saltad karamell

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 dl mjölk

Hur gott är det inte med choklad och karamell? Behöver jag säga så mycket mer? Och lite extra salt på det så är det en helt perfekt cupcake! Frostingen har jag köpt (fusk va?) och finns här: Salted caramel frosting  . Super god och super amerikansk! haha. Man orkar inte med mer än en muffin med den mastiga chokladigheten och den mumsiga frostingen. Frostingen är dryg, det behövs inte alls mycket på varje muffin. 

Gör såhär: (ca 12 muffins)

Sätt ugnen på 200°C.

Klä en muffinsplåt med muffinsformar eller använd 12 st stabila formar.

Grovhacka chokladen.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser under försiktig omrörning, gärna med hjälp av en stor sked.

Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 17 – 20 minuter.

Låt svalna och toppa med frosting och kolasås! 

ChocoCaramell3 ChocoCaramell1 ChocoCaramell2


MUMS! Behöver jag säga något mer?