Grymma bars med kaffebönor!

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 msk krossade kaffebönor Cafégo Volcanic blend
  • 2 dl havre musli
  • 1 tsk honung
  • 1 krm kanel
  • Choklad till topping (ca 50 g)
  • Kaffebönor till topping (ca 2 msk)

I samarbete med Cafégo.se och deras grymma höghöjdskaffe så har vi tagit fram detta recept. Super goda och nyttiga bars med krossade kaffebönor i! Mums. En liten mumsig kaffe-kick även i detta recept. Och kombon med choklad och kaffe är ju inte alls fel! 

Gör såhär: (ca 6 st bars)

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa upp ägget och rör ner alla ingredienserna.

Använd en plåt med bakplåtspapper, platta ut musli-blandningen på bakplåtspapperet.

Platta ut musli-blandningen till en fyrkant.

Grädda i mitten av ugnen under 10 minuter.

Låt svalna i kylen.

Skär upp barsen och toppa med choklad och extra kaffebönor!

Mums! 

Cafego-Bars3Cafego-bars2 Cafego-Bars1


Perfekt till morgonkaffet! 

Chokladhus!

Hej på er, Glad lucia! 

Jag har faktiskt testat något nytt. Jag har sett alla chokladhus som cirkulerat inom sociala medier de senaste åren men inte själv testat att göra ett. Men nu ni, nu tog jag mg i kragen och gav mig på ett försök. Det blev ett hus med choklad från Lindt Excellence, det va det jag hade hemma i godislådan. Jag tycker att det är en lika stor utmaning att få ihop ett snyggt hus i choklad som i pepparkaka. Vem vet, jag kanske ger mig på ett pepperkakshus också. Jag kan nog inte låta bli..  

Vad tycks? Får mitt hus godkänt? 🙂

Lindthus5Lindthus1 Lindthus2Lindthus4 Lindthus3


Har ni testat att göra chokladhus eller är det pepparkakshus som gäller? 

Skumtomte + Pepparkaka = Sant!

Ingredienser

  • 4 st skumtomtar
  • ca 100 g pepparkaksdeg

Goddagens! Idag bjuder jag på super goda kakor! Jag undrar om det verkligen finns några enklare kakor att göra? Endast 2 ingredienser – om du köper färdig pepparkaksdeg förstås! Dessa kakor blir som en pepparkaka med skumtomte-gömma, hur läckert låter inte det? Och gott är det också. 

Gör såhär: (12 st kakor)

Sätt ugnen på 175°C.

Klipp skumtomtarna i 3 delar.

Baka in varje bit i pepparkaksdeg.

Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter.

Låt svalna och servera!

Skumtomtekookies2Skumtontekooki1


Mumsa försiktigt, dessa är farligt goda! 

 

Snögubbe i varm choklad!

Ingredienser

  • -- Varm choklad --
  • 4 dl mjölk
  • 55 g Ö Very Dark chocolate 85%
  • -- Snögubbe --
  • 6 st marshmallows
  • 8 st chokladpinnar

Nu har högtiden för varma drycker startat, kanske redan för ett tag sen enligt mig. Men varm choklad va länge sen jag kokad ihop. Jag passade på nu när jag hade massa god choklad här hemma. Tänk er en varm och rykande choklad med en 85% goding? Låter inte helt fel va? Receptet är i samarbete med Malmö Chokladfabrik.

Gör såhär: (2 portioner)

Hacka chokladen grovt.

Koka upp mjölken, tag av från värmen och tillsätt chokladen.

Rör om tills chokladen har smält ordentligt.

Häll upp i två glas och servera!

Sätt ihop snögubbarna med hjälp av en tandpetare.

Gör små hål till armar och ben, stick in chokladpinnarna.

Måla ögon mm med hjälp av smält choklad och en pensel.

Servera!

Malmö-VarmChoklad3Malmö-Varmchoklad1 Malmö-Varmchoklad2

Njut av en varm kopp choklad i vinter! 

 

Chokladkola!

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 55 g Ö Dark Chocolate Christmas Ed. 70%

Glad andra advent allesammans!

I samarbete med Malmö chokladfabrik har vi tagit fram det här härliga receptet. Deras underbart goda Christmas Edition choklad är perfekt att addera i julbaket för extra julkänsla! 

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull.

Blanda i socker, grädde och sirap. Låt koka på medelvärme tills kolan klarar av kulprovet*.

Tag av från värmen, när det slutat bubbla tillsätts chokladen.

Rör om till en slät smet och häll upp i en form som gärna klädd med bakplåtspapper.

Låt stelna i kylen, servera dom som de är eller slå in i papper!

Chokladkola222 Chokladkola2222


Tips: Använd vilken Ö kaka du vill! Din favvo! 

*Kulprovet: Tag en glas med kallt vatten. Droppa i kolan i det kalla vattnet. Går kolan att forma till en kula är det klart. Den konsistensen kolan får i vattnet är den konsistens som kolan får när den sedan är kyld. 

Årets julkort!

[  Stora tjejen  ]

Jag förstår inte hur snabbt det går, hon växer ur den ena storlekens efter den andra.. Men kolla in den här söta outfiten, hon fick shoppa loss när morfar var här på besök. Även mormor har  varit här i några dagar så den här damen har blivit riktigt bortskämd. Full rulla är det här hemma hos oss. Det är inte många veckor kvar till jul och då är det ännu mer full rulle!

ElsaBusen2

Sötaste outfiten från Polarn och Pyret


[  Årets Julkort  ]

Hoppas att det inte är för många som spanar in det här inlägget innan julkorten har trillat ner där hemma i brevlådorna! Här är i alla fall årets julkort, Elsa är i fokus istället för Märta som har varit ansiktet utåt de senaste åren. Kuverten har jag dekorerat med super läckra julinspirerad klistermärken från Qlkort.se . Dom har sååå mycket snyggt! 

Julkort2018

Kram kram 

Chokladfondant

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 3 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 80 g Esmeralda Ecuador 68%
  • 1 msk vetemjöl
  • - Florsocker
  • - Hallon

Jag bara öser in chokladiga recept nu!  Jag vet att ett gäng av mina läsare inte kan äta choklad men jag lovar att det kommer annat också. Lite mer klassiskt julbak och annat skoj. Jag har haft ett samarbete med Malmö Chokladfabrik (nöt och mjölkfri choklad) nu under höst och vintern därav massa chokladiga recept. 

Gör såhär: (2 portioner)

Sätt ugnen på 225°C.

Smält smöret och tag av från värmen.

Blanda chokladen i smöret och rör om till en slät smet.

Vispa upp ägg, äggula och strösocker.

Rör ner chokladen i ägg-socker smeten. Rör ner mjölet.

Smöra och sockra 2 ugnsfasta formar.

Häll smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt svalna i ca 10 min och sedan kan du stjälpa upp dem på fat och servera! 

Servera gärna med florsocker och hallon!

TIPS:

-Det går jättebra att dubbla receptet till fler portioner! 

Ta lite av det smälta smöret till att smöra och sockra formarna med. 

Malmö-Chokladfondant3Malmö-Chokladfondant4 Malmö-Chokladfondant5Malmö-Chokladfondant2 Malmö-Chokladfondant1


Ha en toppen dag allesammans! 

Mumsiga mini Fisk Tacos!

Ingredienser

  • 16 st små tortillabröd
  • 2 st frysta torskfiléer (ca 300g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl panko
  • Sallad
  • Persilja
  • Picklad rödlök
  • Mangosås
  • Salt & Peppar

I samarbete med Cylinda.se kör vi nu en härlig fisk tacos som enkelt går att göra i ugn, fritera eller steka! Det är en smak-sak helt enkelt. Det går även att toppa dessa små godingar med det man har hemma, det går att göra på annan fisk och kyckling. Man tager vad man haver! 

Gör såhär: (4 portioner)

Sätt ugnen på 200°C.

Häll upp mjölet och pankon på en varsin tallrik och vispa upp ägget i en skål.

Tina fisken och skiva den i mindre bitar.

Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i ett uppvispat ägg och till sist i panko.

Lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och peppar efter smak.

Tillaga fiskbitarna i ugnen under ca 15 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg på ytan.

Lägg ihop dina tacos precis som du vill ha dom, till den här fisken passar det perfekt med en blandad sallad, picklad rödlök, mangosås och en nypa persilja som topping.

Ät och njut!


Cylinda-Fisktacos4 Cylinda-FiskTacos3 Cylinda-FiskTacos1

MUMS! 🙂

Tips: Matsmart!

[ Rädda mat som ska slängas! ]

Hej på er!
Jag måste smita in här och tipsa om Matsmart.se ! Jag har klickat hem massa barnmat för riktigt bra priser. Jag har även fyllt på skafferiet med pasta med mera. Brukar smita med någon liten choklad också. Produkterna börjar närma sig sitt utgångsdatum och istället för att slängas säljs det ut till fynd-priser! Det är bra för plånboken och bra för miljön. Vi kastar helt enkelt alldeles för mycket mat här i Sverige.  Tänk även på när ni brygger kaffe, det går åt ca 150 liter vatten till att producera en kopp kaffe. Tänk på det när ni häller ut en kopp kaffe.. då har ni hällt ut 150 liter vatten. Inte lika kul.. Jag försöker tänka mig för och bara brygga 2 koppar i taget (det som är minimum på kaffebryggaren). 

Matsmart2Matsmart1


Fynda lugnt! 

Marängtårta med saffran + Lingon

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ---
  • 2 dl grädde
  • 55 g Ö Dark Chocolate Lingonberry 70%
  • 2 msk lingonsylt

I samarbete med Malmö chokladfabrik har vi tagit fram det här härliga receptet. En super härlig saffransmaräng i tårtform som toppas med dunder god lingonchoklad. Saffran och lingon passar super tillsammans! Passar kanske till nästa advent fika?

Gör såhär:

Vispa upp äggvitor tillsammans med sockret. Vispa till en hård maräng.

Tillsätt saffran och vaniljsocker.

Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, gör i vilken form du vill! 

Grädda i mitten av ugnen på 70°C i ca 5 timmar.

Vispa grädden hårt och toppa på marängen.

Hacka chokladen och toppa på grädden, klicka ut lingonsylten och servera!

Tips: Servera gärna på en gång då marängen blir lite seg av grädden. 

Saffranscake2 Saffranscake1


MUMS! 

New iDeal of sweden collection!

Debi x iDeal

Äntligen är en ny snygg kollektion ute, flera snygga mobilskal designade av den tyska influensern Debi Flugge. Det är 4 riktigt läckra mobilskal som nu finns att klicka hem hos iDeal of Sweden. Det är alltid lika kul att se vem nästa samarbete är tillsammans med. Skal kan man inte få för många av! Det är kul att kunna matcha med outfits, min favvo nedan är perfekt till semestern! ”Den tyska influencern och globetrottern @debiflue har för närvarande över 1 miljon följare på Instagram där hon delar drömlika bilder från sina resor till några av världens vackraste platser, mixat med mode- och livsstilsinspiration. Hon startade sin blogg år 2013 för att dela sina reseäventyr med vänner och familj och det tog inte lång tid innan hon började växa på sociala medier. Debis kollektion för iDeal Of Sweden består av fyra skal där hennes personlighet och kärlek för resor verkligen lyser igenom!” Från iDeal of Sweden.


Du får 20% på allt med rabattkoden: ID20-DG699 

Inlägget är i samarbete med iDealOfSweden . 

Skärmavbild 2018-11-30 kl. 22.15.18

Här är min favorit, vilken är din? 

Enklaste Chokladsåsen!

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st Ö Dark chocolate 70% (55g st)

Här kommer ett tips i samarbete med Malmö Chokladfabrik. Ett tips på super enkel och sååå god chokladsås! Endast 2 ingredienser och du kan välja vilken mumsig choklad du vill. Använd den goda såsen till glass, topping på kakor och andra bakverk eller ät den precis som den är. 

Tips: Använd gärna en smaksatt choklad, varför inte de goda Ö kakorna med jul-smaker framöver? Mums! Det ska i alla fall jag testa. 

Gör såhär: 

Hacka chokladen.

Koka upp grädden och tag av från värmen.

Rör ned chokladen och rör tills såsen är slät.

Häll över i en burk och förvara i kylen.

MUMS!

Malmö-Chokladsås2Malmö-Chokladsås1 Malmö-Chokladsås3


MUMS!

Kladdkaka med Lindt!

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 100 g Lindt Excellence 70%
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm havssalt

Slänger in en mumsig kladdkaka, ibland blir man bara så jädra chokladsugen! I samarbete med Smakbox och Lindt så fick jag testa att baka med Lindts choklad kollektion Excellence. Super goda, mörk härlig choklad som är perfekt att ta en bit till kaffet och baka något med. 

Gör såhär:

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Servera!

choho3LindtKladdkaka1


Mums!