Jordnötsfrosting!

Hej på er! Här kommer den godaste jordnötsfrostingen ni har varit med om! Jag lovar, sååå gott! Tänk er de söta, det salta och det chokladiga i en och samma tugga, MmmmMmm. 

[ Enkla Chokladmuffins ]

  • 75g smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl varmt vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 msk kakao

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, vattnet, mjölken, och ägget.

Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet.

Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter.

Låt svalna och servera eller frys in!

[ Jordnötsfrosting ]

100g rumtvarmt smör

2 dl florsocker

1 1/2 dl jordnötssmör (gärna creamy)

100g cream cheese

Gör såhär: 

Vispa smör ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till.

Tillsätt sedan jordnötssmöret och cream cheesen och vispa ihop till en slät smet.

Färdigt!


Jordnötscupcake1 Jordnötscupcake2

MUMS!

30-års tårtan!

Ohoj, här var det länge sen det blev uppdaterat!

Haha ni som gillar när jag uppdaterat lite oftare om både det ena och det andra får kika in på min Instagram, där händer de lite mer. (@LittleDessert). Ni har väl inte heller missat att jag har utförsäljning av allt i butiken? Jag tänkte lägga den lite på is ett tag tills jag har inspiration att köpa in nya roliga produkter igen. Men så länge vill jag tipsa er om mumsiga tårtor, makarons, cake pops med mera att köpa via DinTårta.se (samarbete) för er som inte orkar göra precis allt själva. Välj på hemleverans eller hämta på närmaste utlämningsställe. Med två småbarn hinner jag faktiskt inte baka lika mycket som tidigare, jag hoppas att jag får tillbaka den orken till bakningen snart. Jag fick en härlig tårta med matchande makarons till min 30-års fest, hur lyxigt ser det ut? 

🙂

Dintarta1 Dintarta2 Dintarta3 Dintarta5


Ha en toppen dag mina fina! 

Torsk med äggsås!

Ingredienser

  • 4 bitar av torskfilé (ca 125g per portion)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Äggsås:
  • 1 st kokt ägg
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk Finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar

Hej, Jag har helt glömt att publicera denna goding i samarbete med Cylinda.se , vi har kokat ihop en smarrig fisk med såååå god äggsås, måste testats, det är så lätt! 

Ugnsstekt torsk med kokt potatis och äggsås. 

Gör såhär: (4 portioner)

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg torsken på en plåt med bakplåtspapper.

Strö över salt och vitpeppar.

Stek i ugnen under ca 20 – 30 minuter beroende på hur tjocka bitarna är. Innertemperaturen ska vara ca 56°C. 

Häll i mjöl och hälften av mjölken i en kastrull, rör ihop och häll över resten av mjölken.

Låt koka i ca 3 minuter under omrörning eller tills såsen börjar tjockna.

Hacka ägget och rör ner i såsen.

Rör ner persiljan och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt potatis, ägghalvor och ärtskott! 


Cylinda-TorskÄggsås5 Cylinda-TorskÄggsås2

Mums!

När Ester kom till världen.

Ester Linnéa Dorotea 

[ September ]

Jag har inte riktigt hunnit satt mig ner och skrivit min förlossningsberättlese, det är 100 gånger mer att göra med två barn jämfört med ett. Men jag ska försöka börja lite. September var månaden Ester var beräknad i, närmare bestämt den 28. Vi var beredda på att hon kunde komma tidigare då Elsa kom 1 månad förtidigt. September var även den månaden vi skulle flytta och gå på bröllop. Flytt den 8 September och bröllop den 14, det kändes riskabelt. Flytten fixade vi galant och Ester låg kvar i magen. Bröllopet närmade sig och Ester låg kvar, vi bestämde oss att avboka boendet i Stenungsund och åka hem direkt efter bröllopet istället, ifall ifall. Det sägs ju att förlossningen går snabbare men andra barnet..

[ 15 September ]

Jag vaknade på morgonen av att jag hade drömt om värkar. Började känna några sammandragningar direkt på morgonen och tänkte att det var gårdagens bröllop som satt sina spår. Högklackat, höggravid och bärandes på en 10 kilos Elsa.. Dåligt idé tänkte jag och tog värktablett och bad. Under hela dagen hade jag några värkar / sammandragningar ca 1 gång i timmen med någon timmes uppehåll här och var. Dom blev kraftigare men inte tätare.. mot kvällen hade jag något tätare värkar, kanske 1 i halvtimmen ungefär. Ringde förlossningen vid 16 tiden för att rådfråga. Barnmorskan som jag pratade med sa att det säkert var förvärkar och att förlossningen antagligen inte är på gång. Eftersom vattnet inte gått så är de bara att vänta, och säkert bara förvärkar. Blir ordinerad värktabletter och vila. Värkarna håller i sig någorlunda, fortfarande 1 i halvtimmen, ibland med längre upphåll. Däremot tycker jag att dom nu är ganska kraftiga och jag börjar bli säker på att förlossningen faktiskt är i gång. Något jag har lärt mig sen min första förlossning är att vara inne på förlossningen i god tid för att hinna få ordentligt med smärtlindring (eftersom det knappt hans med under Elsas förlossning).

[ Kontroll på förlossningen ]

Jag ringde till förlossningen vid 21 igen och ljög om att mina värkar var tätare för att få komma in på kontroll. Jag ville veta om jag hade börjat öppna mig lite då värkarna kändes så kraftiga även om dom kom så sällan. Om inte.. då ville jag ha värktabletter och sömntabletter i mängder för att kunna hantera natten om värkarna skulle bli värre. Så tillslut tjatade jag till mig att få komma in och kolla läget. Plockade med mig förlossningsväskan ifall ifall, jag kände ju på mig att det snart var dags. Vi kom in till förlossningen vid 21.30. Vi fick ett rum och sen fick vi vänta och vänta eftersom det var personalbyte. Vi var nog ingen hög prio för den delen heller.. En undersköterska tog temp och blodtryck på mig, en temp på 35°C och ett blodtryck på ca 170/110 (såg blodtrycket på displayen och kom på att jag glömt ta dagens blodtrycksmedicin.. fast jag brukar iför sig ta den innan vi går och lägger oss, nu åkte vi ju inte till förlossningen istället). Jag fick en tablett av dom på förlossningen och vi fick fortsätta vänta.

[ Värkarna tätnar när vi kommer in på förlossningen ]

Vid 22.10, fasen värkarna är tätare nu.. kanske kommer det till och med 1-2 värkar på 10 minuter och det börjar fasen göra ont.. Nä nu känner jag att jag behöver någon form av smärtlindring. Plingar på att någon ska komma, en undersköterska kommer in och jag säger – Nuuu behöver jag nog lite lustgas. Det gör jädrigt ont! Ja en barnmorska kommer nog snart ska du se.. Vänta och vänta, känns som en evighet. Äntligen, det kommer en barnmorska och klockan börjar närma sig 22.30, hon ska sätta CTG band runt magen för att hålla koll på värkarna och bebisen. Vattnet har ju fortfarande inte gått. Hon står och pratar om smärtlindring, vad jag vill ha mm, Åå det gör ont… å det tar så lång tid. Värkarna är väldigt täta nu och hon hinner knappt känna hur öppen jag är mellan värkarna, hon fick känna under en värk istället.

Japp, du är 8,5 cm öppen och vi förbereder oss på förlossning. Jag tänkte, Wow- Imorgon är vi föräldrar till en till liten tjej!

Jaha nä men då var det dags att byta om mellan dom där jädra värkarna och ääääntligen fick jag lustgas! Klockan måste vara närmare 22,40. Jag njöt av lustgasen och tog mig igenom de värsta värkarna. Jag hade verkligen prutt ont och bad om att få höja lustgasen, lite bättre. Det tog inte lång tid innan jag kände ett enormt tryck nedåt, det kändes som att Ester vred på sig nedåt på nått konstigt vis, jädrar va ont det gjorde. En undersköterska som står nedanför mig säger att – Snart går vattnet!. Forsterhinnan hade pressats ut och såg säkert ut som en vattenfylld ballong (Henriks förklaring, han har men för livet av att se detta). Jag kände hur den sprack och det blev blött, samtidigt som nästa kraftiga värk kom, ett huvud ploppade ut, nästa värk kom och resten av Ester föddes. Förlossningen tog bara 3 minuter från första krystvärken när vattnet gick. Född kl 23,01 söndagen den 15 september. Det gick så snabbt, jag han knappt bli trött, jag kunde skutta in i duschen efter förlossningen och njuta av att inte ha ont längre. Det va så skönt!

Vi fick ligga kvar på BB i 3 dagar pga mitt höga blodtryck, jag hade hoppats på att få åka hem tidigare den här gången men men, (låg kvar 3 dagar med Elsa pga att hon var prematur), så skönt att bara ligga och mysa med Ester och få maten serverad. Skulle kunna ta in på det där BB-hotellet oftare.

Välkommen vår älskade Ester, vi har längtat efter dig! 🙂

 

 

 

 

Julklappar till dom små!

.Inlägget innehåller annonslänk. 

Tänk om man hade alla pengar i världen, va mycket grejer man skulle ha! haha Mina tjejer skulle ha så många leksaker och så fina rum! Det skulle vara helt fullproppat under granen, haha. Men men, det är bara att noga välja ut godbitarna. Jag har försökt att hitta lite smått och gott som jag tror att många av er skulle gilla. Jag tänkte dela med mig av några julklappstips som passar de små. Se alla mina tips och fynd här nedan, både leksaker och inredning.  

[ Roliga leksaker ]

Super tufft bollhav som passar många olika åldrar. Elsa är nu i den åldern där en gå-bil skulle vara kul, hon skulle köra som en galning. Här kommer några av mina favvo grejer som jag själv gärna hade köpt till mina tjejer: Glasskiosk . Aktivitetsvagn / Läragåvagn . Verktygslåda . Pussel . Kakfat . Bilbana .

[ Snygg inredning till barnrum ]

Är det bara jag eller gillar ni också mini möbler till barnen? Spana in den här coola soffan som skulle passa perfekt hemma hos oss! Och det här lilla setet med utemöbler!  Jag har även hittat ett suuuper sött märke som heter JOX, allt är såå fint! Spana in allt som är till suuuuper pris just nu! Speciellt denna super söta koffert förvaring, jag älskar den! Den skulle vara så fin i någon av tjejernas rum.

 

 

 

Julklappstips!

Inlägget innehåller annonslänk.

[ Enkla julklappstips ]

Snart är det jul.. det finns ju lite smått och gott som jag önskar mig. Det kan vara så att jag även fyller år om några veckor. Men det behöver vi inte prata om så noga, haha jag njuter i alla fall av de sista veckorna som jag är i 20-års åldern!  Men i alla fall jag vill tipsa er om några bra julklappstips som passar till dom som har de mesta! 

[ Böcker ] Jag har spanat runt lite på Adlibris och hittat några roliga saker, några spännande böcker. Böcker som både är kul att bläddra i och ser snygga ut på hyllan, som hittat! 

Chanel CatwalkLouis Vuitton Catwalk . Dior Catwalk .

[ Snygga vaser ] Har ni också någon riktigt snygg dröm-vas eller någon annan inredningsdetalj ni bara måste ha? Jag måste bara ha typ alla varianter på Pallo vasen! Bästa priset på Pallo vaserna har jag hittat på Confident Living, dom har faktiskt väldigt bra priset överlag. Nu när vi ska sätta upp en så snygg tapet i hallen bakom byrån så skulle det se super snyggt ut med en stor vas där också.

[ Blommor i mängder ] Vem tackar nej till en bukett med vackra blommor? Inte jag i alla fall! Det är ett säkert kort hemma hos oss! Har ni sett att det finns prenumerationer? Nya färska härliga blommor varannan vecka eller kanske en gång i månaden! Hur lyxigt är inte det? Annars går de ju lika bra att köpa ett presentkort på blommor till någon man tycker om! Ett hett tips. 

[ Läcker design ] ÅÅåh måste bara tipsa om det här super fina rosett krokarna från Svenskt tenn , jag skulle vilja ha två stycken i hallen, en varsin krok till tjejerna! Hur snyggt skulle inte det bli? Matchar perfekt med de guldiga fötterna vi har på byrån i hallen.

Gratäng & Biffar (Veganskt)

Mumsigt veganskt serveras det här i bloggen idag! I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram detta mumsiga recept till det populära veganska måltiderna! Det är så härligt nu när det är hög säsong för rotfrukter, jag köpte hem massa olika rotfrukter till både gratäng och soppa, perfekt att ha! Inga problem att frysa in några portioner heller. 

Gör såhär: (4 portioner)

Vegansk Rotfruktsgratäng: 

5 stora potatisar
2 st morötter

2 st rödbetor
2 st palsternackor
1 röd lök
4 dl havregrädde
Salt & Svartpeppar
ca 3 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Skala och skiva rotfrukterna tunt och lägg i en ugnsfast form.

Häll på havregrädden, salt och peppar.

Finhacka löken och strö över gratängen. Strö över ströbrödet.

Grädda gratängen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills toppen börjar få en gyllenbrun färg. Känn med en provsticka ifall det är färdigt. Det ska vara mjukt och lätt att sticka igenom provstickan.

Veganska Grönsaksbiffar: 

  • 3 dl blötlagda kikärtor
  • 1 st riven morot
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja att steka i

 

Häll av spadet från kikärtorna.
Mixa alla ingredienser till en jämn kräm.
Forma till ca 8 biffar
Stek i olja till det blivit gyllenbruna och servera!

Cylinda-Rotfruktsgratäng5Cylinda-Rotfruktsgratäng1 Cylinda-Rotfruktsgratäng2


Ät och njut i den härliga höst-solen! 

Elsas första pepparkaksbak

Elsas första pepparkaksbak. 

Förra året va hon lite för liten för att baka pepparkakor så i år slår vi på stort och hon får baka helt själv! Jag visade hur hon skulle göra och hon gjorde likadant helt själv. Elsa älskar att testa nya saker och smaka… hon älskade pepparkaksdegen. Den försvann väldigt snabbt men vi lyckades tillslut göra hela 7 st grisar. Nästa år kanske lillasyster också kan vara med och baka pepparkakor, jag tror att Elsa skulle tycka att det var super kul. Hon längtar verkligen efter att få leka med sin lillasyster. 

Nu börjar julmyset! 

PeppBak4 Peppbak3 Peppbak2 PeppBak1


Ha en mysig dag! 

 

Marabou kladdkaka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g marabou mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Idag är det kladdkakans dag så vi får helt enkelt säga Grattis till alla kladdkakor! Min senaste kladdis är denna goding med marabou choklad i. Mums. Den måste ni testa! 

Gör såhär: (ca 6 portioner)

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret. (Spara 50 g choklad till dekoration). 

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och tryck ner 50 g choklad lite här och var i kakan.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Servera!

maraboikladd2


Ät och njut! 

Pumpasoppa och fröknäcke

Ingredienser

  • -- Pumpasoppa --
  • 1 kg butternut pumpa
  • 1 liter vatten
  • 1 st buljongträning, grönsak
  • 1 st gul lök
  • Finhackad chili efter smak
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
  • -- Fröknäcke --
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • 2 ½ dl kokat vatten
  • ½ dl olivolja
  • Havssalt

[ Höstigt toppen recept! ]

Nu är hösten här laddar vi upp med en krämig pumpasoppa och mumsigt fröknäcke nu när kylen börjar komma. Inlägget är i samarbete med Cylinda.se. Har ni någon favvo soppa nu till hösten eller kör ni extra mycket på härliga långkok om dagarna? 

Pumpasoppa (4 portioner)

Skär bitar av pumpan, ta bort skalet och kärnorna. Lägg bitarna av pumpa i en kastrull med olivolja.

Tillsätt hackad lök och chili. Fräs tills löken börjat mjukna och tillsätt vatten och buljong.

Låt koka i ca 15 minuter.

Mixa soppan och krydda med salt och peppar efter smak.

Toppa soppan med en skvätt grädde, persilja och torkade pumpafrön.

TIPS. Torka/rosta pumpa fröna i ugnen med en skvätt olivolja och havssalt. Rosta på ca 100°C i minst 1 timme. 

Fröknäcke (1 st plåt)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Koka vattnet och tillsätt det och olja till mjöl- och fröblandningen. Rör ihop.

Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.

Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).

Cylinda-Pumpssoppa1 Cylinda-Pumpasoppa2

 

Vegansk efterättspaj (Hallon&Rabarber)

Ingredienser

  • 100 g smält kokosolja
  • 200 g digistivekex
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 0,75 dl Maizena
  • 1 dl hallon
  • 2 dl skivade rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl sojamjölk

I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram ett mumsigt vegansk alternativ till dessertbordet. Använd vilka bär du vill. Jag använda hälften hallon och hälften rabarber och eftersom rabarberbitarna gärna flyter så valde jag att mixa krämen till en slät och jämn kräm. Men det gör man ju precis som man vill. 

Gör såhär: (ca 8 portioner)

Klä en form med bakplåtspapper ca 24cm i diameter.

Smält kokosoljan i en kastrull och mixa sedan tillsammans med digistivekexen.

Tryck ut smulorna i formen och ställ i kylen.

Koka upp bären tillsammans med strösocker och maizena i en kastrull.

Rör ner smöret och sojamjölken.

Låt sjuda och rör om lite då och då tills krämen börjar tjockna. (Det kan ta en stund om bären innehåller mycket vätska). 

Vill du ha en slät och jämn smet så kan du mixa krämen.

Häll öven digistivebotten och ställ i kylen.

Förvara pajen i kylen! 

TIPS: Toppa pajen med rabarber, torkade blomblad och vegansk maränger. Det passar även bra att toppa med hallon och vispad sojagrädde! 

 

Cylinda-vegopaj6Cylinda-vegopaj4 Cylinda-vegopaj3


Ät och njut av en svalkande paj! 

 

Fransk potatissallad och rostbiff

Ingredienser

  • --- Potatissallad: ---
  • 800 g färsk potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl persilja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijon senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk honung
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten
  • --- Rostbiffen:---
  • 1 kg rostbiff
  • 1 st schalottenlök alt. 4 klyftor vitlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 msk peppar
  • 1 msk honung
  • En skvätt tabasco
  • Smör att steka i

Goddagens,

Tänkte lägga upp lite mat här till er idag. Det blir rostbiff och en frank potatissallad. Mumsigt, funkar lika bra att ha till buffé som i matlådan. Bli inte rädda av den långa listan med ingredienser, det är mycket kryddor och det går att lägga till eller ta bort mycket av det också.

Fransk potatissallad med rostbiff

Gör såhär: (4 portioner)

Marinera rostbiffen i oljan och kryddorna, låt ligga i några timmar.

Sätt ugnen på 125°C.

Stek rostbiffen i smör, stek runt om hela biten.

Ställ in rostbiffen i mitten av ugnen och stek till ca 55°C – 60°C.

Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rödlöken.

Blanda ihop såsen: vatten, olja, vinäger, honung, dijon senap, salt & peppar.

Blanda ned den hackade löken.

Häll av potatisen och låt svalna, skiva potatisen i mindre bitar och blanda potatisen med såsen. Toppa med persiljan.

Skiva upp rostbiffen och servera tillsammans med potatissalladen!

Cylinda-Franskpotatissallad0Cylinda-Franskpotatissallad1 Cylinda-Franskpotatissallad2

Ät och njut!

Sockerkaka med extra allt!

Hej på er alla,

Jag fick lite bak-feeling för några dagar sen och drog ihop både ett gäng kakor och en sockerkaka med extra allt. Det är en helt vanlig sockerkaka som jag har delat rakt av och fyllt med färstostkräm, precis som en tårta. Toppat med grädde och blåbär, torkade blomblad och mynta. Receptet på sockerkakan och färstostkrämen hittar ni här – Sockerkaka Deluxe! Sockerkakan fick följa med mig till jobbet, jag hoppas att mina kollegor gillade den 🙂 Man taget vad man haver till toppingen. Den här sockerkakan fick även lite extra smak med vallmofrön i smeten, det blir lite extra krispigt. 

CreamCheeseSockerkaka3CreamCheeseSockerkaka1 CreamCheeseSockerkaka2


Ät och njut! 🙂