Rabattkod hos ideal of sweden

Hej på er! Jag har fått i samarbete med ideal of Sweden dela med mig av en grym rabatt till er. Ni får hela 20% rabatt på allt – hela köpet! Matcha snygga skal, powerbanks och laddare. Plus att dom har mycket mer än så, in och spana vettja! Visste ni att alla deras skal och plånböcker är magnetiska för att vara kompatibla med varandra?

Ange rabattkoden: IDEBPX2J9

Koden gäller till 22 augusti 2018

Jag tänkte samla alla rabattkoder till er i sidkolumnen och uppdatera allt eftersom, om någon kod inte skulle fungera så hojta till så löser jag det till er!

————————>

 

Rabattkod på Confident living

I samarbete med ConfidentLiving.se delar jag med mig av en rabattkod till er mina läsare. Ni får 10% på allt, även 10% extra på outlet och andra reavaror. Hur härligt är inte det? Jag har köpt många fina tallrikar som jag använder till fotografering när jag fotar mina recept. Annars så äääälskar jag lampor, det är min absoluta favvo detalj i ett hem, spännande, intressanta och roliga lampor!

Ange rabattkod: BBCLREGN

Jag tänkte samla alla rabattkoder till er i sidkolumnen och uppdatera allt eftersom, om någon kod inte skulle fungera så hojta till så löser jag det till er!

————————>

Fem favoriter som hittas hemma hos mig

Confid3Confid1 Confid2

Eos lamporna är en av mina favoriter, jag fyller mer än gärna på hemmet med fler, i alla storlekar ovh färger. Jag har två små vita på fot på våra sängbord en en grå i storlek medium över sängen. Kika in på alla fjädrar här! Mitt nyaste tillskott bland lamporna här hemma är Ray  , passar perfekt över vårt köksbord! Skulle gärna vilja ha en till och hänga upp brevis, två över köksbordet helt enkelt. läckert! 

Confid5 Confid4

I min kökssamling av porslin finns det mycket av Filippa K  som jag har tänkt att fylla ut. Fler koppar och assietter men vill gärna även fylla ut med de matchande skålarna. House doctor har mycket snyggt, jag köpte nyss en skål och en tallrik att ha till fotografering, Det går alltid att hitta några sådana godingar hos Confident living.

Matig Sallad

Ingredienser

  • 400 g Halloumi
  • 200 g Serrano
  • 3 dl Bulgur
  • ca 200 g Blandad grönsallad
  • ca 100 g Körsbärstomater
  • 4 msk Pinjenötter
  • Rödbetsgroddar till topping

I samarbete med Cylinda har vi tagit fram den här mumsiga salladen till sommar-bjudningarna! Det går att byta ut allt och lägga till mer, vad man än gillar. Det går lika bara att använda tex matvete eller annat för att få salladen lite matigare istället för bulgur. Vill ni ha den vegetarisk så skippa serrano och lägg till något annat gott istället! Mums! 

Matig sommarsallad (4 portioner) 

Gör såhär: 

Koka bulgur enligt avisering på paketet och låt svalna.

Skiva och stek halloumi tills bitarna har fått en gyllenbrun färg på båda sidorna och låt svalna.

Rosta snabbt pinjenötterna i het panna, skiva körsbärstomaterna och fördela serrano skinkan i mindre bitar.

Blanda ihop allt till en härlig sallad och servera!

Salladen går bra att göra dagen innan och förvara i kylen. Tag fram salladen en stund innan servering då den smakar som bäst när den är rumstempererad. 

Cylinda-MatigSallad1 Cylinda-MatigSallad2 Cylinda-MatigSallad3


Ät och Njut!

KokosbollsPannacotta

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kaffe
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 st gelatinblad
  • 50 g mjölkchoklad
  • - Kokosbollar
  • - Kokos

Det går inte att få för mycket av kokosbollar va? Pannacotta kan man göra på allt! Jag har tidigare gjort en super god dulce de leche pannacotta, riktigt mumsig smak av karamell! Toppa med kaka eller annat krispigt så blir det bara bättre.

Gör såhär: (2 portioner – går jättebra att dubbla!)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar.

Koka upp grädden tillsammans med kaffet och florsockret.

Tag av från värmen och tillsätt chokladen och de mjuka gelatinbladen.

Häll upp pannacottan i två glas och låt stå i kylen över natten.

Toppa med kokosboll och lite extra kokos innan servering!

MUMS! 

DSC_1396KokosbollsP1

Enkel marängtårta

Ingredienser

  • 1 st marängbotten
  • 1 dl lime curd
  • 1 1/2 dl vispad grädde
  • Mynta
  • Maränger
  • Körsbär

[ Man tager vad man haver -tårta ]

Har man bara en marängbotten så kan man låta fantasin flöda med det man har hemma. Har du ägg och florsocker? Ja du är det bara att slänga i hop en botten på stört. Toppa marängen med något gott, jag valde lime curd men det skulle ju vara så gott med dulce de leche, någon god sylt, banan och chokladsås, nutella? Ja typ allt! 

Gör såhär: (4 portioner)

Gör en marängbotten, gärna dagen innan. Gör i vilken form du vill, jag gjorde en cirkel.

Marängbotten: Vispa upp 2 äggvitor och tillsätt 1 dl florsocker och en skvätt limejuice, grädda i mitten av ugn på 70°C i ca 5 timmar beroende på höjd.

Spritsa ut lime curd som små toppar lite här och var på marängbotten.

Spritsa toppar av grädde och toppa med körsbär, mynta och maränger.

Det blev lite maräng över efter botten så jag gjorde ett gäng mini maränger, några med rosa pulverfärg på och några med lakritspulver på. Perfekt till dekorationen! 

Servera!

Marängcake2Marängcake1


Ät och njut!

Unicorn ice cream

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • -Vit choklad
  • -Sockervadd
  • -Sugarpaste + färg

Jag gillar det här med mini glassar, det är så kul att göra massa olika utseenden på dom. Dessa blev dekorerade med vit choklad och sockervadd, hur kul är inte det? Tänk om man va duktig på att måla, vilka läckra handmålade glassar man skulle kunna servera! Häftigt. 

Gör såhär: (ca 6 portioner/glassar)

[Glassen:]

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.

Vispa grädden hårt.

Dela ägget (gula och vita försig) och rör ner gulan i grädden försiktigt.

Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften.

Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.

Låt stelna i kyl 2–3 timmar beroende på storlek på glassarna (om form används).

Annars frys i plastburk och servera som kulglass!

[Dekor:]

Doppa glassarna i choklad och dekorera! 

Jag har gjort dekorationerna i sugarpaste och målat med guldpulver. Frisyren är sockervadd, enkelt att ta en liten bit och lägga på så sätter den sig på glassen. Men sätt på sockervadden direkt innan servering annars smälter den.  

UnicornIce2UnicornIce1


Elsa kommer säkert bli glad för unicorn glassar när det är dags för henne att få provsmaka 🙂

Mumsiga Potatishalvor

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl mjukost (din favorit)
  • 4 skivor stekt och skivat bacon
  • Ärtskott
  • salt & peppar

Det härliga med det här receptet är att du kan göra det till ditt! Jag använde en mjukost med chili för att få lite styrka på potatisarna. Men du kan använda precis vilken mjukost du vill! Om man inte gillar bacon eller vill servera vegetariskt så skippa baconet, blir precis lika gott utan! Det är bara fantasin som sätter stopp. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200°C.

Tvätta och dela potatisarna i halvor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla potatisarna med olja och strö över en liten nypa salt.

Baka potatisarna i mitten av ugnen under ca 30 minuter.

Tag ut potatisarna och toppa med en klick ost och bacon.

Baka potatisarna i ca 5 minuter till så att osten smälter ut över potatisen.

Tag ut, låt svalna och toppa med ärtskott och en nypa peppar.

Servera!

 

 

Körsbärsmarmelad

Ingredienser

  • 2,5 dl körsbär
  • 1 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten

Nu finns det så mycket körsbär runt om i landet som måste skördas. Här kommer ett tips på en härlig körsbärsmarmelad som passar perfekt på rostat bröd, till kötträtter och som en extra krydda i grytan. Marmelad är inga problem att göra, det är enkelt och det går snabbt! 

Körsbärsmarmelad

Gör såhär: 

Dela och kärna ur alla körsbär.

Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

Låt koka i ca 10-15 minuter på medelvärme.

Häll upp i en burk och förvara i kylen.

Mums! 

Vintips till sommaren

Hej på er! Jag har testar några nya viner och tänkte sammanställa ett litet tips till er inför sommarens alla härliga tillfällen. Ett roligt bubbel, vin på flaska och vin på bag in box för det större kalasen. Men tänk på att det finns massa gott som är alkoholfritt också, det kommer också komma i ett inlägg framöver. 
True Colours Sparkling Wine – Artikelnr: 77024
Land: Spanien
Pris: 35 kr
Volym: 200 ml
Alkoholhalt: 11%
Råvaror: Airen 80%, Sauvignon Blanc 20%
Ett gott bubbligt vin som passar perfekt att ställa fram till alla gästerna när det är kalas. Hur lyxigt är det inte att få en alldeles egen flaska när man sätter sig till bords? Älskar de små flaskorna, det ser så mycket godare ut. 
Nederburg Winemaster Reserve Riesling – Artikelnr: 79751
Land: Sydafrika
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 12 %
Råvaror: Riesling
Passar bra till ost och kex, är lättdrucket och inga problem att servera med några goda ostar lite senare på kvällen. 
Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat – Artikelnr: 2027
Land: Sydafrika
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 14 %
Råvaror: Shiraz 70 %, Tannat 30  %
Vi testade att dricka denna till grillat, passade jättebra. Den passar lika bra till grillat fläskkött som nötkött och dricks lika lätt till en härlig lunch som till middag under semestern. 
 —
Drostdy-Hof Chardonnay Viogner  – Artikelnr: 15558  
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 13,%
Råvaror: Chardonnay 90%, Viogner 10%
En bag in box. Jag som gillar chardonnay tycker ju att denna passar till allt. Jag kan ju dricka det till både fisk och kött så testa gärna, jag gillar det! 
 —
Drostdy-Hof Shiraz Merlot – Artikelnr: 12038  
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 209 kr
Alkoholhalt: 13,5%
Råvaror: Shiraz 46%, Merlot 38%, Petit Verdot 13%, Övriga  3%
En bag in box. Ett gott rött till det stora kalaset, passar lika bra till det grillade som till annat nu under det härligt varma månaderna. Perfekt för er som gillar rött vin till maten. 

Hemgjorda glasspinnar!

Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Jag har just köpt en ny glassform i silikon som jag va tvungen att testa så fort jag bara kunde! Det är en mini form med 4 st glassar där man fryser fast glasspinnen direkt. Men hålet för glasspinnen läckte ut smet.. ingen höjdare men lite glass han stelna i formen i alla fall.. Jag tror att det äts riktigt mycket glass nu när värmen har hållit i sig rekord-länge. Fyll frysen med glas vettja! 

Gör såhär: 

Vispa upp äggulor och socker i en värmetålig skål tills blandningen har blivit pösig.

Koka upp grädden i en liten kastrull tillsammans med vaniljpulvret.

Låt grädden svalna. Häll den avsvalnade grädden över äggen och blanda väl.

Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.

Rör långsamt och oavbrutet med en träsked tills krämen är 85°C och börjar tjockna. Det tar ca 10 minuter. (Vattnet får inte koka, bara sjuda)

Tag av från värmen och ställ skålen över super kallt vatten tills blandningen kallnat (gärna isbad).

Fyll glassformar och ställ i frysen under ca 5 timmar.

Tips: Tillsätt gärna lite lakritspulver, kakao, kolasås, kakbitar eller annat för att göra just din favoritglass!

IceCreamStick1IceCreamSticks2 IceCreamSticks3IceCreamSticks4


GLASS I STORA LASS! 

Elsa 4 månader

[ 4 månader ]

Stora tjejen, Elsa är redan 4 månader gammal. Det går så snabbt! Det känns inte som att hon är en liten bebis längre, det känns som ett litet mini barn, en mini människa. Nu ska vi börja testa lite spännande smaker, vad tror ni om det? Vad ska man börja med? Hon tycker att det är super tråkigt att ligga och sitta, nu är det stå och hoppa som gäller, mamma kommer ha grymma armmuskler till beach 2019.  

Vikt: 6195 g  |  Längd: 60,8 cm

E42E4 E41


Prinsessan <3

Vegansk ”Cheesecake”

Ingredienser

  • -- Botten --
  • 15 st färska dadlar
  • 200 g mandel
  • 1 nypa vaniljpulver
  • -- Fyllning --
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 2 avokado
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 st lime

I samarbete med Cylinda.se serverar vi nu en härlig sommar-tårta som dessutom är vegansk! Vad tror ni om det? Jag lovar att många av er kommer bli positivt överraskade av denna goding. 

Gör såhär: (4-6 portioner)

Mixa ihop dadlar (glöm inte att ta bort kärnorna) vaniljpulver och mandeln.

Mixa ihop så slätt det går och tryck ut i en form (ca20x20cm). 

Vispa sedan ihop alla ingredienser till fyllningen, blanda med fördel i bitar med jordgubbar sist. Spara några jordgubbar och använd som topping på kakan.

Toppa gärna med färska jordgubbar, mynta och vispad sojagrädde! Eller varför inte choklad-doppade jordgubbar i mjölkfri choklad? 

CheeseCake4-CylindaCheeseCake1-Cylinda CheeseCake2-Cylinda


Passa på att testa en lite nyttigare variant av tårta! 

Elsas PhotoBooth!

[ Festliga Dop ]

Här kommer lite mer kul från dop-festen! Alla gäster fick skriva en liten hälsning i en speciell dop-bok som vi hade lagt fram på ett bord till fikat. När vi läste igenom alla underbara hälsningar så sprutade alla tårar, så fint från alla. Dopboken finns att köpa hos LinasGlädjeyra! Jag kan varmt rekommendera att ha en bok att samla alla härliga minnen i. Om inte till Elsa så till oss stolta föräldrar. 

Dopboken

Självklart hade vi satt upp en PhotoBooth i samarbete med LinasGlädjeyra!  på dopet, det blev en succé! Vi fick massa härliga bilder på alla gästerna plus att dom kanske hade lite extra kul också! En PhotoBooth bör finnas på alla kalas. Vi hade Unicorn tema men det finns ju såå mycket mer! Det finns olika motiv, olika skyltar, massa roliga bakgrunder med mera. Passar verkligen alla! 

Om vi någon gång gifter oss kommer vi ha en rejäl PhotoBooth, jag tycker att det va super kul! 

ElsasPhotoBooth2

Här finns allt att köpa:

Unicorn kit .

Bakgrundsdraperi .

Best day ever skylt .

PhotoBooth ballonger .

In och fynda alla härliga grejer till kalasets höjdpunkt! 

Parta lugnt! 🙂