Bli lite hälsosammare?

[ En gammal goding ]

Vet ni vad en av de bästa grejerna är med att vara matinspiratör/bloggare? Det är att man får testa så mycket gott och så många fantastiska produkter (ganska många inte så fantastiska också). Men det är jättekul att få chansen att testa, jag älskar att testa! Jag känner mig lite nördig men jag tycker att det är super kul med alla de här roliga boxarna som man kan prenumerera på! Det finns boxat för allt och alla, till djuren, inredning, mat.. allt man behöver. Prenumererar man på alla behöver man aldrig åka och handla. Haha! Smidigt!

En Healthybox kostar 179kr i månaden och du får hem minst 6 st hälsosamma produkter i varje box. Jag tycker att det är en super bra idé och vem kan må sämre av lite hälsosammare produkter?

Läs mer här!

DSC_0356 DSC_0357

[ Inlägget i samarbete med Healthybox ]

 

Nutella + Banan = Yummy

[ Rostat bröd med Nutella och banan ]

En ny favvo. Enkel lunch när jag är hemma alldeles själv och njuter av ledigheten framför tven. Rostade bröd med massa Nutella och skivad banan, finns det något godare till en enklare lunch? Nej jag tror inte det, det här måste vara något av de bästa jag vet. Ni som följer mig här i bloggen vet att det inte är så mycket nyttigt här, men ibland … och ibland inte. Ni får helt enkelt så ut, jag tänkte inte blogga om något som inte smakar eller ser gott ut, så är det bara. Här ska njutas! 🙂 Om några dagar kommer det däremot lite gott och ”nyttigare” tips för er som gillar det. 

nutellabanan2 nutellabanan1

Translated: Nutella sandwich with bananas! 

Choklad-Scones

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g vit choklad (hackad)
  • 50 g mörk choklad (hackad)

[ Extra choklad till den du älskar ]

Överraska din älskling med Chokladscones! Det kan vara en mysig fika, frukost eller mellanmål. Lika mysigt vid alla tillfällen när det gäller nybakt. Jag tycker att scones helst ska ätas på en gång direkt efter gräddning, då är dom som godast! [Det här receptet är gjort till Cylinda]. 

Gör såhär: (10 st mindre scones)

Sätt ugnen på 225°C.

Hacka chokladen grovt.

Blanda alla ingredienser i en skål och rör om till en deg. Blanda gärna i mjölet allt eftersom.

Forma den färdiga degen till 10 st bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla bröden med uppvispat ägg.

Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Servera gärna på en gång med lite smör! 

FrukostScones1FrukostSconesColage1 Frukost-Scones3

Translated: Chocolate Scones, 10 pcs. 

5 dl flour
75 g butter
1/2 tsp salt
2 dl milk
1 tbsp caster sugar
2 teaspoons baking powder
50 g white chocolate (chopped)
50g dark chocolate (chopped)

Preheat the oven to 225 ° C.

Chop the chocolate.

Mix all ingredients in a bowl and stir to form a dough. Consider mixing the flour into the dough gradually.
Shaping the finished dough into 10 pieces of bread and put on a plate with baking paper.

Brush with beaten egg.

Bake in the oven for about 15 minutes.

Serve at once with some butter!

Fresita

[ Dryck inför alla hjärtans dag <3 ]

Alla hjärtans dag närmar sig och det är ofta de små detaljerna som betyder mest när man planerar för en lyckad dejt. Fresita är ett mousserande vin smaksatt med färska jordgubbar. Det passar utmärkt både som aperitif och till choklad och efterrätter – och gör sig utmärkt på dejten. Vinet har en frisk och fruktig smak och en doft av de sommarsöta bären.

Färska bär smakar mer ju svalare de växer och ju långsammare de mognar. Fresita är gjort på handplockade färska jordgubbar som växer vid foten av Anderna i Patagonien, Chiles södra och svala del. De solmogna bären blandas med mousserande vin från druvorna Muscat, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Vinet innehåller inget tillsatt socker och inga kemikalier och har en låg alkoholhalt på 8 procent.

Fresita skall serveras kall, 4–6 grader. Innan den serveras – vänd försiktigt flaskan så blandas jordgubbsmoset med det mousserande vinet.

Fresita
Artikelnr: 7866
Land: Chile
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 8%
Råvaror: Muscat 80-85%, Chardonnay 5%, Sauvignon Blanc 5 %, Alicante Bouschet och Jordgubbspuré.

Nyhet bland boxar

[ En nyhet till alla köksälskande box-nördar ]

Har ni sett eller hört något om den här boxen? Kökets box fylld med goda grejer. Det är verkligen gott och blandat. I den här boxen fick jag med en förpackning med Quinoa burgare från Risenta som jag är lite extra sugen på att testa, det var bara att blanda med vatten och göra snygga burgare. Det ska tydligen vara både nyttigt och gott. Spännande! Vad tror ni om det?

Du kan beställa boxar att ge bort eller prenumerera. Innehållet i boxen är alltid minst 190 kr och kostar 129kr per box. Boxen kommer däremot 11 gånger om året, nytt kul att testa nästan varje månad! 

Läs mer här! 

DSC_0349 DSC_0352

[ Inlägget i samarbete med Kökets box ]

Semmelrulltårta

Ingredienser

  • ---- Rulltårta ----
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ---- Fyllning ----
  • 4 msk mjölk
  • 100 g mandelmassa
  • vispad grädde
  • ----Topping----
  • vispad grädde

Hej på er! Jag har försökt att komma på något att blogga om ni efSatt just och rensade bland alla recept jag hade i utkastet, mycket som jag tänkt blogga om men inte blivit av, bra recept men med super fula bilder – det får inte komma upp på bloggen. Men jag hittade denna som jag faktiskt glömt publicera från förra året. Nu när fettisdagen närmar sig så varför inte bjuda på denna dunder goda rulltårta med smak av semla. Enkelt, kul och gott! 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 190 ° c.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Häll över resterande smet och ställ in i ugnen, grädda i ca 7 – 10 minuter.

Vispa grädde och vispa ihop mjölk och mandelmassa till en slät kräm. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna en aning. Bred på mandelkrämen och lite av grädden – Rulla ihop! Toppa med resten av grädden och pudra med lite florsocker.

 Servera!

Ha en fortsatt härlig dag!

Semestern!

[ Fuerteventura ]

Åh nu är vi hemma igen efter semestern, vi har även legat sjuka några dagar efter alla mystiska baciller från flygplanet. Alla satt och hosta och snörvla så det va väl omöjligt att hålla sig frisk, så lagom till hemkomst blev jag sjuk, Henrik fick halsont och förkylning mitt i semestern.. Men nu börjar vi komma igång igen. Har ni missat att vi varit på semester så är det på Fuerteventura vi varit på, en ö bland alla Kanarieöar. Det va ca 20°c varmt varje dag, blåste lite till och från. Henrik badade både i havet och i poolen men jag tyckte att det va liiite kallt i vattnet så jag kom aldrig i. På balkongen hade vi helt vindstilla så det blev alldeles för varmt istället, kändes som minst 35°c! Huff.

Eftersom Henrik blev sjuk gjorde vi inte så mycket med än sola och bada, vi hade tänk att åka på shoppingtur men det blev aldrig så. Vi tänkte åka på söndagen men då va visst allt stängt. Vi hade All-inclusive så det gick ingen nöd alls på oss. Dock har vi glömt att ta så mycket bilder.. Har lagt upp några på instagram i alla fall och Henrik har tagit fler på sin mobil. 

Hotellet vi bodde på kan ni spana in här. 

IMG_0268IMG_0266IMG_0267

Borta bra men hemma bäst! 

Semester!

[ Nu är det semester! ]

De flesta har varit lediga över jul och i mellandagarna men inte vi.. Nu är det dags för två veckors semester här på LittleDessert. Det blir en liten paus i bloggen och en liten paus i webbshopen. Jag och min sambo Henrik tar en liten svängom till Fuerteventura för lite sol och bad i ett lite varmare klimat än vad det är här hemma, det ska bli så skönt. Jag kommer att blogga om vår förhoppningsvis härliga vistelse så fort vi är hemma igen, håll utkik! 

Medan vi är borta kommer inga ordrar i webbshopen att skickas men jag kommer att försöka svara på mejl med mera under tiden så snabbt jag kan. Alla betalda ordrar kommer att skickas i turordning efter den 25 januari så håll ut! 

.- Kika in om du är en vinnare i årets julkalender! 

.- Spana in årets Januari-rea i webbshopen! 

Välkommen2017!

Välkommen 2017! Jag tror att det här kommer bli ett spännande och händelserikt år, vad tror ni? Det kommer hända lite spännande grejer i båda blogg och i webbshopen så håll utkik! Har ni tips på förbättringar eller förändringar så får ni gärna lämna en liten kommentar, det är alltid välkommet. 

[ Julkalendern ]

Alla luckor i julkalendern är nu stängda och alla vinnare är dragna!

Har du vinnit? Kika in i alla luckorna och se om du hittar ditt namn! 

Grattis till er alla!


julis22617fe395-5152-4991-a06e-86aa23092f26

En liten tillbakablick till 2016 års pepparkakshus. 

GOD JUL!

God Jul!

Ha en riktigt härlig jul allesammans! Nu är det bara att vila, njuta och umgås, snart är ett nytt år här med nya spännande äventyr! Men det är inte slut här i bloggen för att det är jul och mellandagar, nu laddar vi inför nyårsafton med härliga recept, tips och trix! Håll utkik! 

Glöm inte att ni fortfarande kan tävla i alla luckor i julkalendern! Vinnarna dras den 1 januari så tävla på fram tills dess. 

Kram på er alla <3 

 

[ Julkalender – Lucka 24 ]

Lucka 24

]- Dagens vinst: Ett presentkort i LittleDessert´s webbshop på 1000 kr!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! 

Grattis Josefins Andersson som lämnade en kommentar den 26 dec, mejla mig på Info@littledessert.se för att få tillgång till din vinst! 

 

lucka24-vinst2

Lycka till! 

[ Julkalender – Lucka 23 ]

Lucka 23

]- Dagens vinst: Ett presentkort i LittleDessert´s webbshop på 500 kr!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Grattis Emma K som kommenterade 23 dec samt på instagram, mejla mig på Info@littledessert.se för att få tillgång till din vinst! 

 

lucka23-vinst2

Lycka till!

Coffee-Drink

Läcker Kaffedrink! 

Ingen har väl missat alla dessa härliga kaffedrinkar med mera som passar perfekt till mörkare och kallare tider? Toppa fin kaffedrink med lite kardemumma och grädde så den blir lite extra julig och god! 

Gör såhär:

Koka upp 1/2 dl kaffe med 2 msk strösocker och 1 nypa vaniljsocker.

Häll upp 2 dl mjölk i ett glas och fyll med isbitar. Häll sedan över de avsvalnade kaffet.

Toppa med grädde och pudra på lite kardemumma över grädden.

Servera!

Tips: Vill ni servera den här drinken med alkohol är det lätt att tillsätta 1 msk Whiskey, Amaretto, Baileys eller annat gott som passar med kaffe. 

kaffedrink-sofiero4

[ Bilder och recept till Sofiero Kafferosteri / Smakbox ]