Sockerkaka med extra allt!

Hej på er alla,

Jag fick lite bak-feeling för några dagar sen och drog ihop både ett gäng kakor och en sockerkaka med extra allt. Det är en helt vanlig sockerkaka som jag har delat rakt av och fyllt med färstostkräm, precis som en tårta. Toppat med grädde och blåbär, torkade blomblad och mynta. Receptet på sockerkakan och färstostkrämen hittar ni här – Sockerkaka Deluxe! Sockerkakan fick följa med mig till jobbet, jag hoppas att mina kollegor gillade den 🙂 Man taget vad man haver till toppingen. Den här sockerkakan fick även lite extra smak med vallmofrön i smeten, det blir lite extra krispigt. 

CreamCheeseSockerkaka3CreamCheeseSockerkaka1 CreamCheeseSockerkaka2


Ät och njut! 🙂

 

Klassisk inkokt lax

I samarbete med Cylinda.se  bjussar vi på en inkokt lax, något jag aldrig har varken laget eller ätit förut!  Är det någon av er där ute som lagat eller ätit det någon gång? Vad tycker ni? Jag tycker att det var mycket bättre än vad jag trodde, vem vet det kanske blir en ny favorit här hemma! Det är även enklare och går snabbare än vad det ser ut som i receptet. Det här receptet passar perfekt som härlig sommarmat och passar perfekt med den svenska färskpotatisen. 

Gör såhär: (4 portioner)

Lax: 

4 bitar färsk eller upptinad lax.

2 st morötter

1 st gul lök

1/2 msk pepparkorn (blandad eller svartpeppar)

1/2 dl ättika 12%

3 msk strösocker

1/2 msk salt

1 liter vatten

Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med hög kant.

Skiva morötter och lök, lägg sedan i en kastrull. Tillsätt även vatten, ättika, socker, salt och peppar. Koka upp. Häll över lagen över laxen och ställ in formen i ugnen. Låt laxen stå i ugnen i 10 minuter. Tag ut laxen ur ugnen och låt svalna, låt sedan kallna helt i kylen innan servering.

Senapssås: 

Rör ihop 2 dl cream fraise med 2 msk senap och 2 msk hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl innan servering.

Pressgurka: 

1/2 gurka

1 msk hackad persilja

2 msk ättika

2 msk strösocker

1 dl vatten

1 nyps salt

Skiva gurkan i tunna skivor (skala om du vill) och lägg i en skål. Strö över salt och hackad persilja. Koka upp ättika, socker och vatten. Höll över lagen och lägg ett fat som tyngd över skålen i minst 30 minuter. Häll av spadet och servera!

 Servera med pressgurka, färsk potatis, skivade rädisor och färsk dill!  

Cylinda-Inkoktlax4Cylinda-InkoktLax1 Cylinda-Inkoktlax3


Kram kram på er!

Fryst cheesecake med kondenserad mjölk

Ingredienser

  • -- Botten --
  • 75 g Digistivekex
  • 25 g smält smör
  • -- Cheesecake --
  • 150 g cream cheese
  • 1/2 burk kondenserad mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver

En härligt svalkande cheesecake med jordgubbar och en lätt smak av fräsch citron. Det går jättebra att dubbla receptet och eftersom botten lätt kan frysa fast i formen så är det enklare att göra den här cheesecaken i portionsformar, små pajformar eller snygga muffinsformar. 

Gör såhär: (ca 4-5 portioner)

Mixa Digestivekexen med det smälta smöret. Tryck ut i en (ca 20 cm form) eller i fler mindre portionsformar. Ställ i frysen.

Vispa ihop kondenserad mjölk och cream cheesen med vaniljpulvret. Vispa några minuter tills smeten blivit fluffig. Häll över digestivebotten och ställ i frysen.

Topping, Jordgubbsgelé: 

Lägg ett gelatinblad i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten, saften från 1 st citron med 3 dl jordgubbar och 1 msk strösocker. Låt koka i ca 3 minuter. Krama ur gelatinbladet och koka med jordgubbarna i ca 1 minut, tag av från värmen. Sila av så att gelén är slät. Skumma sedan av om det behövs. Låt svalna av och häll sedan över cheesecaken. Låt stelna i frysen.

Toppa med jordgubbar, kolasås och krossade maränger!

Ta ut kakan ur frysen ca 10 min innan servering för bästa resultat. 

FrozenCheese3Frozencheese2 FrozenCheese1


Ha en fortsatt härlig sommar! 🙂 

 

Inkokt lax som buffé-tips

I samarbete med Cylinda.se  bjussar vi på en inkokt lax, något jag aldrig har varken laget eller ätit förut!  Är det någon av er där ute som lagat eller ätit det någon gång? Vad tycker ni? Jag tycker att det var mycket bättre än vad jag trodde, vem vet det kanske blir en ny favorit här hemma! Det är även enklare och går snabbare än vad det ser ut som i receptet. Det här receptet passar perfekt som härlig sommarmat och passar perfekt med den svenska färskpotatisen. 

Gör såhär: (4 portioner)

Lax: 

4 bitar färsk eller upptinad lax.

2 st morötter

1 st gul lök

1/2 msk pepparkorn (blandad eller svartpeppar)

1/2 dl ättika 12%

3 msk strösocker

1/2 msk salt

1 liter vatten

Sätt ugnen på 200°c. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form med hög kant.

Skiva morötter och lök, lägg sedan i en kastrull. Tillsätt även vatten, ättika, socker, salt och peppar. Koka upp. Häll över lagen över laxen och ställ in formen i ugnen. Låt laxen stå i ugnen i 10 minuter. Tag ut laxen ur ugnen och låt svalna, låt sedan kallna helt i kylen innan servering.

Senapssås: 

Rör ihop 2 dl cream fraise med 2 msk senap och 2 msk hackad färsk dill. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl innan servering.

Pressgurka: 

1/2 gurka

1 msk hackad persilja

2 msk ättika

2 msk strösocker

1 dl vatten

1 nyps salt

Skiva gurkan i tunna skivor (skala om du vill) och lägg i en skål. Strö över salt och hackad persilja. Koka upp ättika, socker och vatten. Höll över lagen och lägg ett fat som tyngd över skålen i minst 30 minuter. Häll av spadet och servera!

 Servera med pressgurka, färsk potatis, skivade rädisor och färsk dill!  

Cylinda-InkoktlaxBuffe1Cylinda-Inkoktlaxbuffe2 Cylinda-Inkoktlaxbuffe3


Kram på er!

Choklad + Saltad karamell

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g mjölkchoklad
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl rapsolja
  • 3 dl mjölk

Hur gott är det inte med choklad och karamell? Behöver jag säga så mycket mer? Och lite extra salt på det så är det en helt perfekt cupcake! Frostingen har jag köpt (fusk va?) och finns här: Salted caramel frosting  . Super god och super amerikansk! haha. Man orkar inte med mer än en muffin med den mastiga chokladigheten och den mumsiga frostingen. Frostingen är dryg, det behövs inte alls mycket på varje muffin. 

Gör såhär: (ca 12 muffins)

Sätt ugnen på 200°C.

Klä en muffinsplåt med muffinsformar eller använd 12 st stabila formar.

Grovhacka chokladen.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser under försiktig omrörning, gärna med hjälp av en stor sked.

Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 17 – 20 minuter.

Låt svalna och toppa med frosting och kolasås! 

ChocoCaramell3 ChocoCaramell1 ChocoCaramell2


MUMS! Behöver jag säga något mer? 

MiniMys<3

[ Förberedelser till lillasyster ]

Den här gången var vi lite långsammare med att gå ut med graviditeten jämfört med när vi väntade Elsa. Det blev lixom inte riktigt tillfälle att ta en fin bild att lägga upp, men nu så! Nu har vi försökt att få ut den roliga nyheten att Elsa ska bli storasyster. Det har ni väl inte missat? 🙂 Nu är vi i vecka 25 och börjar så smått att förbereda oss på lillasysters ankomst till familjen. 

Det här inlägget i är samarbete med Jollyroom.se och MiniMys! Det finns ju så himla mycket produkter på Jollyroom så att det kan vara lite svårt att hitta sina favoriter i detta hav av barngrejjer. Jag har i alla fall hittat en ny favvo som jag tänker tipsa er om i det här inlägget. 

Har ni sett alla dessa underbart söta produkter från MiniMys? Jag blev förälskad i allt! Hur har jag kunnat missa detta söta till ett dunder toppen pris? Matcha eller mixa, det finns så det passar alla! 

Minimys3MiniMys1 MiniMys2

[ Så söt lekmatta i grått från MiniMys – 199:-  ]   .    [ Bästa äta-setet från MiniMys – 129:- ]

minimys5 minimys6

[ Skötbädd i sprinkle vit från MiniMys för endast 149:- ]  .  [ Så fint spjälsängsskydd art grå från MiniMys – 199:- ]

Alla produkter finns i fler härliga färger, ta samma färg och mönster till alla produkter eller mixa och matcha som vi har gjort! Det är riktigt bra priser, jag har tidigare köpt tex skötbädd av ett dyrare märke men det blir verkligen slitet så det är roligare att köpta lite nytt och fint till nästa barn. 

Lammstek!

Ingredienser

  • 1 lammstek, ca 1 kg
  • 1 dl rapsolja
  • 1/4 dl soja
  • 6 vitlöksklyftor
  • Färsk rosmarin
  • Salt & peppar
  • Tips till servering:
  • Potatis med parmesan
  • Grillade citroner

I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram ett recept på en toppen god lammstek med ugnsstekt potatis med parmesan och mumsig rosmarin. MUMS! Detta kanske passar som allra bäst till påsk med hittar man en fin lammstek tycker jag absolut att man ska passa på. Perfekt att ha i frysen och ta fram när man börjar bli sugen på en fin stek. 

Gör såhär: (4 portioner)

Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i en påse, häll över olja och soja.

Krydda med salt och peppar och lägg i en kvist färsk rosmarin.

Lägg i lammsteken i påsen och låt marineras i några timmar, gärna över natten.

Stek lammsteken i ugnen på 125°C i ca 1 1/2 timme. Eller tills önskad temperatur.

Blodig: 58°C. Medium: 60°C. Välstekt: 70°C.

Låt steken vila i folie innan servering.

Servera!


DSC_3016Skärmavbild 2019-04-03 kl. 09.34.08 Skärmavbild 2019-04-03 kl. 09.38.06

Hoppas att ni får en underbar helg! 

Vallmo & citron kakor

Ingredienser

  • 2 msk strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 4,70 dl vetemjöl
  • 225 g smör
  • 1 msk vallmofrön
  • Florsocker & citronsaft till glasyren

Glad Nationaldag! 

Mumsiga och enkla kakor, ett perfekt grundrecept – tillsätt det du tycker om! Torkad frukt/bär, hackad choklad, citron eller annat. Det här är ett recept på amerikanska short bread som är en aningens omgjord. Jag har toppat kakorna med glasyr och torkade blommor/blad. 

Gör såhär: (ca 15 små kakor) 

Sätt ugnen på 175 ° C

Rör smör, florsocker och strösockret poröst.

Tillsätt mjölet och vallmo frön och rör ihop till en slät deg.

Rulla ut degen i en längd och skär ut ca 15  kakor.

Grädda i ca 10 minuter eller till det blivit lätt gyllenbruna i kanterna.

Låt svalna och servera!

vallmokakor1vallmokaka2 Vallmokakor3


Njut!

Falafel Sallad & Hummus

I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram två härliga sallader med falafel! Här kommer den första! En klassisk sallad, helt vegansk med mumsig hummus att doppa falafeln i. Perfekt sommarmat till hela släkten, kanske något att servera på midsommar buffén? 

Gör såhär: (4 portioner)

Falafel:

  • 3 dl blötlagda kikärtor
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl bladpersilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Hetta upp 5 cm matolja i en tjockbottnad kastrull till 180˚C.
Forma bollar av smeten, använd gärna en glasskopa och tryck till bollarna så att de blir kompakta och håller ihop.
Fritera 4–5 bollar åt gången i några minuter så att de blir mörkt gyllenbruna. Se till att vänta mellan varje omgång så att temperaturen går upp till 180˚C, annars smälter bollarna ut i oljan. Låt bollarna rinna av på papper.

Hummus: 

  • ca 300g kikärtor 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl tahini 
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt

Mixa ingredienserna till hummusen i matberedare eller med stavmixer tills du har en lagom slät kräm. Smaka av med salt.

Sallad med era favvo tillbehör! 


Cylinda-Falafel4 Cylinda-Falafel2 Cylinda-Falafel3


Njut!

Falafel sallad med betor

I samarbete med Cylinda.se så kommer här det andra receptet med falafel! Ännu en god sallad med denna gång med massa betor, både kokta och inlagda. Vad tror ni om det? Även denna vegansk! 

Falafel:

  • 3 dl blötlagda kikärtor
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl bladpersilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Hetta upp 5 cm matolja i en tjockbottnad kastrull till 180˚C.
Forma bollar av smeten, använd gärna en glasskopa och tryck till bollarna så att de blir kompakta och håller ihop.
Fritera 4–5 bollar åt gången i några minuter så att de blir mörkt gyllenbruna. Se till att vänta mellan varje omgång så att temperaturen går upp till 180˚C, annars smälter bollarna ut i oljan. Låt bollarna rinna av på papper.
Vegansk Vitlökssås med örter: 
  • 2 dl vegensk cream Fraiche
  • 1,5 klyftor vitlök
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pressa vitlöken, blanda ihop alla ingredienser.

Betor och sötpotatis: 


Cylinda-Falafelsallad3Cylinda-Falafelsallad2Cylinda-Falafelsallad1

Ha en fortsatt härlig dag!

Cookies and cream glass

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl standardmjölk
  • 2 dl grädde
  • 8 st av dina favvo kakor

Här kommer en super mumsig cookies and cream glass. Blanda i dina favvo kakor, kladdkaka, eller något annat gott! Jag gjorde glasspinnar och toppade med vit choklad, krossade kakor och kolasås. Mums! Det är verkligen glass väder nu i slutet av maj så här hemma hos oss serveras det mängder med smarrig glass, hur är glasskonsumtionen hemma hos er? 😛 

Gör såhär: (4 portioner) 

Krossa dina favvo kakor.

Vispa ihop ägg och socker, blanda sedan ner mjölken.

Låt blandningen försiktigt sjuda under omrörning tills den börjar tjockna.

Låt svalna!

Blanda sedan ner grädden och de krossade kakorna.

Kör i glassmaskin eller frys!

cookiesglass2 cookiesglass1 cookiesglass3


Ha en toppen dag! 

En kul nyhet!

Hej på er!

Vi har tidigare lagt upp en kul nyhet på Facebook och Instagram men jag tror att många av er endast läser bloggen. Kanske till och med bara recepten, men efter önskemål delar jag med mig lite av mig och min familj också. Så här kommer den roliga nyheten, vår älskade Elsa ska få en lillasyster i september! Det ska bli så spännande, läskigt och kul! Nu har vi kommit halvväg in i nästa graviditet och den lilla busen är beräknad efter flytt och Elsas inskolning på dagis, men eftersom Elsa kom 1 månad förtidigt så är jag ganska säker på att denna bus kommer mitt i alltihopa! haha. 

Om några veckor ska jag dela med mig av ett spännande samarbete också, det är något som passar barnfamiljer! Så det måste ni absolut hålla utkik efter, det är ett super sött märke som har både det ena och det andra. 

Och självklart kommer det massa nya recept också så kika in lite då och då, jag försöker lägga upp minst ett nytt recept i veckan! Vill ni ha extra recept tips så delar jag ännu mer på Facebook – LittleDessert . Ni och följ så ni inte missar något recept tips eller nyheter och även erbjudanden! 

Lillasyster1 minime1 Minime2 Minime3


Kraam på er!

Sommarens drycker! (alkohol)

Här kommer några somriga och härliga tips på drycker till varmare dagar och härliga grillkvällar. Observera att dessa är alkoholhaltiga, alkoholfria alternativ kommer upp på bloggen inom kort. Läs mer nedan om det här två dryckerna, en härlig Sangria som jag tycker passar bra till tapas och en mumsig Cava som passar perfekt till fest och fördrink.  

ASangria Acava2


Don Simon Premium Sangria är en nyhet i en elegant och somrig flaska från Spaniens största vinhus. Premiumsangrian är fräsch, god och och håller hög kvalitet. Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, och den har även en lätt kolsyra. Den har en välbalanserad doft med mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av en lätt kolsyra. I den fruktiga eftersmaken finare man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt. Land: Spanien . Pris: 99 kr . Artikelnr: 72184 . Alkoholhalt: 8,5 %

. . . . . . . . . .
Ekologisk cava i vackert fodral. Gårdsparty, mingelfest, dop, bröllop eller studentskiva – inget gör sig bättre än friska bubblor i glaset vid dessa tillfällen. Från det välkända varumärket Pata Negra kommer nu en ekologisk cava. Pata Negra Organic Cava är ett friskt, gott och prisvärt mousserande vin som passar utmärkt att bjuda på i sommar och den gör sig bra även till större kalas med många gäster. Cavan kommer i en vacker flaska och blir en snygg detalj på det dukade festbordet. Den passar att dricka som den är eller ihop med mat, gärna till rätter med fisk och skaldjur eller grönsaker. Dessutom är den perfekt som bas i en festlig Mimosa. Pata Negra Cava Organic har medelstor doft med trevliga inslag av gula äpplen, päron, citrus och nybakat bröd. Smaken är torr och frisk med mjuka och behagliga bubblor samt inslag av äpple, citrus och bröd.
. . . .
Artikelnr: 78440
Ursprung: Spanien, Penedès
Pris: 79 kr
Alkoholhalt: 11,5 %
Druva: Macabeo