3 Veganska snittar

I samarbete med Cylinda har jag tagit fram recept på tre olika typer av veganska sittar / tapas. Perfekt till alla härliga tillfällen som påsk, nyår, födelsedagsfesten, midsommar – ja till allt helt enkelt! Det var första gången jag testade det här med Oumph, är det något ni har testat? Jag har inte riktigt fattat vad de är för något egentligen, något spännande vego i alla fall. Men absolut super kul med nya roliga utmaningar, älskar att utmata mig själv när det gäller recept, att komma på något nytt och något bättre! Hoppas att ni gillar de vegansk snittarna och gärna serverar dom på just er fest! 

Ceviche1

[ Ceviche med mango & avokado ] 

Ingredienser: (ca 6 portioner)

1 1/2 dl tärnad mango

1 st avokado

ca 8 st körsbärstomater

1 st röd paprika

ca 15 cm gurka

1 st finhackad färsk chili

1 st finhackad vitlöksklyfta

Färskpressad limesaft efter smak

Hackad mynta efter smak

Gör såhär: 

Hacka eller skiva alla ingredienser och lägg i en skål. Pressa över limesaft och rör om med de hackade myntablad. Smaka av och tillsätt mer limesaft och mynta om det så behövs. Servera!


Oumph1

[ Snittar med gurka, het Oumph & avokadokräm ] 

Ingredienser: (ca 6 portioner) 

ca 20 bitar skivad gurka

1 st avokado

1 dl vegansk majonnäs

1 dl små bitar av naturell Oumph

2 krm liquid smoke

1/2 hackad färsk chili

Citronsaft

Salt & Peppar

Gör såhär: 

Stek Oumph tillsammans med liquid smoke och den hackade chilin, gärna i lite olja. Mixa majonnäsen med avokadon och citronsaft, smaka av med citronsaften, salt och peppar. Klicka ut krämen med hjälp av en sked på varje gurkbit. Toppa med små bitar av den stekta Oumphen. Servera!


Knäckis1

[ Knäckis med sparris & citronkräm ]

Ingredienser: (ca 6 portioner)

ca 20 små bitar av gott Knäckebröd

1 dl vegansk majonnäs

Citronsaft

Salt & Peppar

Färsk basilika

5 st Skivade sparrisar

Gör såhär: 

Blanda ihop majonnäsen tillsammans med citronsaft och hackad basilika. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och klicka sedan ut krämen på knäckebrödsbiterna. Toppa med skivade bitar av sparris och färsk basilika. Servera!

Godaste päronpajen!

Ingredienser

  • -- Fyllning --
  • 4 st päron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • -- Deg/Smet --
  • 125 g smält smör
  • 1 st ägg
  • 2 1/2 strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Det här är ett MÅSTE att testa! En underbart god päronpaj med krispig toppen och underbar vaniljsmak. Perfekt att servera efter en härlig middag och absolut till helg-fikat. Det är gott att servera lite vispad grädde, vaniljsås eller varför inte en kula glass till. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär päronen i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Strö över vaniljsocker över päronen.

Blanda ihop smör, socker, mjöl, ägg och bakpulver till en ganska lös deg.

Bred på degen över päronen jämt och snyggt.

Toppa med mald vaniljstång och grädda i ugnen under ca 20 minuter.

Kakan ska vara gyllenbrun på toppen och vara lite krispig.

Servera med lite grädde eller vaniljsås.

Päronpajj22 Päronjajj11


Translated: Pear pie!

Filling 
4 pcs pear
2 teaspoon vanilla
Dough
125g melted butter
1 egg
2 1/2 powdered sugar
3 dl flour
1 1/2 teaspoons baking powder
Preheat the oven to 225 degrees.
Cut the pears into thin slices and place in the bottom of a pie dish. Sprinkle with vanilla sugar over the pears.
Mix together butter, sugar, flour, eggs and baking powder into a rather loose dough.
Spread the dough evenly over the pears.
Top with ground vanilla and bake in the oven for about 20 minutes.
The cake should be golden brown on top and a little crispy.
Serve with a little cream or custard.

Hon är här, vår älskade Elsa.

2018-03-10 kl 06.36

Det var då vår Elsa kom till världen, hon var så efterlängtad och älskad redan innan vi fick träffa henne för första gången. Hon vägde 2615g och var 47 cm lång, hon föddes 3 veckor och 3 dagar förtidigt men stark och pigg ändå. Jag hade helt glömt bort att vi fick ett annat datum på RUL jämfört med det datumet vi fick på ultraljudet i v 15. Enligt RUL fick vi den beräknade förlossningen den 2 april medan jag hela tiden hade räknat på den 28 mars som vi fick på ultraljudet i v 15 som stämde på pricken in på ägglossningen. 

Vattnet gick. Jag vet inte varför men jag har hela tiden föreställt mig att min förlossning skulle starta med vattenavgång, jag har även drömt om det vid flera tillfällen som tex att vattnet gick och Henrik fick skjutsa mig till förlossningen på moppe för att bilen va på service.. haha. Men då blev det, förlossningen startade med vattenavgång fredagen den 9 mars. Efter att ha vaknat lite senare än planera på morgonen så skulle jag till MVC på blodtryckskontroll senare under förmiddagen. Tänkte att jag skulle ta en snabb dusch innan jag åkte så jag klädde av mig och skulle hoppa in i duschen när jag kom på att jag inte hade någon aning om vad klockan var. Jag kilade in i vardagsrummet där min mobil låg på laddning, klickade på den – 09.00. – Ett litet splash på vardagsrumsgolvet.. inte mycket alls. Min tanke var – Oj va mycket flytningar jag hade idag då.. En vecka tidigare gjorde jag ultraljud på spec-mvc för att kolla så allt va ok pga mitt höga blodtryck och det var det, kom ihåg att jag hade bra med fostervatten (ca 1 liter). 1 liter fostervatten var det jag hade i huvudet och den där lilla pölen var inte 1 liter utan knappt 1/2 dl. Hoppade in i duschen en snabbis, klädde på mig och gick ut med Märta. Vi gick en bit.. där kom nästa splash.. – Kissade jag på mig nu? Hmm, Märta vi behöver gå in nu.. haha. Denna gången var det lite mer vatten som kom och jag började fundera på om det faktiskt var fostervattnet. 

Jag tänkte vänta med att åka in till MVC (Hallå mer rinnande vatten på bussen, nej tack!) då värkarbetet brukar sätta igång tätt efter vattnetavgång men så verkade det inte vara för mig. Inte en enda värk.. Ringer till mamma vid 10.30 och frågar om det kan vara vattenavgång? Jag fick till svar att ringa förlossningen. Samtal till förlossningen vid 11.30, fortfarande inga värkar men dom tycker att det är bra om jag kommer in och kollar om det verkligen är vattenavgång då det sipprar lite sakta men säkert (då det även kan vara flytningar). Ringer till Henrik direkt efteråt och säger att jag ska åka till förlossningen för att jag tror att vattnet har gått.. Han har nog aldrig varit så snabb hem någon gång! Haha! Vi kom in på förlossningen vid 12.30 där det konstaterades att det var rent och fint fostervatten men fortfarande inga värkar… Vi fick en tid på lördag kl 11.00 för igångsättning om inte värkarna kommit igång av sig själva då hon var liten och något för tidig. Bara att åka hem och vänta.

Dags att åka till förlossningen. Vid 15-tiden började jag känna av lite mer värkar, vi försökte vila men det var svårt då värkarna sakta med säkert blev kraftigare. Jag satte mig i duschen och satt där från och till i flera timmar. På kvällen fick Henrik sitta med mig i badrummet och hjälpa mig att andas igenom värkarna medan han packade upp bilbarnstolen. Vi åt lite mat, la oss i sängen och kämpade på helt enkelt. Vid 23-tiden hade jag fått nog. Smärtan var för intensiv för att uthärda hemma men då var värkarna fortfarande oregelbundna med 4 – 7 minuters mellanrum. Inga 3 värkar på 10 minuter här inte, jag skulle ha smärtlindring! Helst för en timme sedan! 

Jag kräktes mig igenom dom värsta värkarna. Kom in på förlossningen vid ca 23.30 och jag trodde att jag skulle gå av på mitten. Jag trodde verkligen att jag skulle dö och om de sagt att jag inte var något öppen så hade jag svimmat. Från och med nu är resten av förlossningen ganska dimmig då jag var helt bortdomnad av smärtan och lustgas. Jag var öppen 6cm när vi kom in till förlossningen och barnmorskan sa att vår bebis hade hår och grattade oss till att vi skulle bli föräldrar idag! (klockan hade då passerat 12-slaget). Lustgasen sög jag mer än gärna i mig och epiduralbedövningen som senare sattes in var mer än välkommen. Barnmorskan sa att jag kunde ta en liten tupplur när epiduralen hade börjat verka.. Glöm det, inte ens med lustgasen som komplement kunde någon tuppis infinna sig.

Någon gång på morgonkvisten så plingar jag i panik på klockan och säger att bedövningen håller på att släppa. Det var då tydligen dags för krystvärkarna att komma igång och då hjälper inte epiduralen längre. Våldsamt blev jag ryckt ut ur min lustgas-dimma då det var dags att börja krysta! 

Hon börjar må sämre. Jag har heller ingen aning om hur länge krystvärkar höll på eller hur lång tid det tog att trycka ut det där lilla knytet. Jag minns bara att dom pratade om att dom hade tillkallat läkare för assistans. Eventuellt att dom skulle behöva hjälpa henne ut med hjälp av sugklocka. Jag blev lite orolig men orkade knappt lyssna, det gjorde så ont och jag var hur trött som helst. Mina värkar började avta och min ork fanns inte längre kvar, jag fattade inte hur jag skulle orka trycka på.. Ett sista försök innan läkaren kom in och plopp så var hon ute. (Jag sa – Åh coolt och kände att jag höll på att somna av utmattning). Klockan var då 06.36. Läkarn kom in och sa Grattis, sen gick han igen. Hon låg där och skrek, en snabb kontroll och sedan fick hon äntligen komma upp på mitt bröst. Hon slog upp ögonen och det första hon såg var sin pappa. Dom blev förälskade på stört och det kommer verkligen bli pappas flicka det här! 

Efter 4 dagar på BB fick vi åka hem med vår lilla flicka, en frisk och glad tjej. Henrik fick sova över alla nätter och vi hade ett eget rum under hela vistelsen. Vi hade verkligen tur för den dagen vi skulle åka hem blev det fullt på både BB och på förlossningen. Nu är babyboomen igång! 

Världens bästa stöd. Jag hade aldrig klarat mig igenom den här förlossningen ensam, jag hade världens bästa stöd från Henrik, han var med från början till slut. Han hjälpe mig att andas som vi lärde oss på föräldrakursen, han bad dom höja styrkan på lustgasen och han vågade tillslut klippa navelsträngen. Världens bästa och stoltaste pappa till Elsa. 

Chardonnay till Påsk!

I Italien är påsken, eller ”pasqua” som det heter på italienska, den stora högtiden på året. Högtiden firas runt matbordet med storslagna måltider från frukost till middag – gärna med ett glas vin till.

I Italien dricker man gärna Pasqua-viner på påsken, för att ordet pasqua betyder just påsk på italienska och vinerna passar perfekt till påskmåltiderna. Några exempel på klassiska italienska påskrätter är minestra di pasqua (påsksoppa), torta pasqualina (påskpaj med ricottaost) och agnello cacio e uovo (lammgryta med ägg och parmesan).

Familjen Pasqua började producera vin för 90 år sedan och deras vineri är beläget strax utanför Verona i norra Italien. Pasqua Sanzeno Chardonnay är ett ekologiskt, fruktigt vin med en smak av finess som grundar sig i nästan 100 år av erfarenhet. Det passar lika bra till påskens fiskrätter som till vårminglet på altanen.

Pasqua Sanzeno Chardonnay är ungdomlig och fruktig men på samma gång en ganska frisk karaktär med toner av tropiska frukter, päron, vanilj samt fat. Vinet passar väldigt bra till medelkraftiga fiskrätter, grillade skaldjur och grönsaker.

Produktinformation: Pasqua Sanzeno Chardonnay
Artikelnr: 2907
Land: Italien, Venetien
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Råvaror: Chardonnay 100%. Ekologiskt.

Frågor & Svar-Gravidbältet!

Jag har fått några fler förfrågningar om mitt gravidbälte och tänkte att jag skulle in och tipsa om det här igen. Det verkar vara en rejäl babyboom nu och hur många som helst är gravida, främst i min egen ålder men det är väl så att familjen börjar växa vid 30-års åldern. 

Vart kan man köpa bältet? Det finns att köpa på Jollyroom! 

Fungerar det verkligen? För mig har det fungerat super bra, alla är ju olika och allas magar ser lite olika ut men jag tror att de allra flesta skulle tycka att det här är en riktigt bra lösning till sömnproblemen. 

Är det inte obekvämt att sova med? Det känns ju självklart ovant i början som med allt annat. Jag tycker att det var ovant att behöva bulla upp med en kudde under magen och mellan bena också men man vänjer sig och tillslut är det super skönt. Det gäller att slappna av och ge det någon natt eller två. 

Vad är det bästa och det sämsta med Babymoove bältet? Det bästa är att det är så mycket lättare och skönare att rulla runt på natten och byta sida. Jag är en sån som inte alls ligger stilla under natten och behöver något som underlättar, det har varit toppen. Det sämsta är att det blir lite varmt om magen under natten. Jag tror många fler gravida än jag har blivit extremt mycket varmare än vanligt under graviditeten. Jag har sovit halvt utanför täcket hela vintern, det har aldrig hänt i mitt liv i alla fall.

Inlägget i samarbete med Babymoov.

Grova frallor

Ingredienser

  • 1 paket jäst (50g)
  • 10 dl mjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kallt vatten

Här kommer ett tips på mumsiga frallor! Visst är det lite lyxigt att ha nygräddade frallor där hemma? Det är nog som allra godast att äta som ljumna.. Mums!

Gör såhär: 

Blanda ihop vatten, jäst, olja, salt och chiafrön. Rör om tills jästen löst sig helt.

Tillsätt honung och mjölet, lite i taget. Använd de mjölet du tycker bäst om. 

Arbeta degen i ca 20 minuter i bakmaskin.

Låt degen jäsa i ca 20 minuter.

Rulla sedan bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.

Grädda i ca 20 minuter på 200°C, tiden beror på storleken också men när bullarna har fått fin ljusbrun färg är dom klara! 

Fralls1 Fralls2

Toppa med det du tycker bäst om, alla typer av frön passar super bra! 

Sockerkaks-tårta!

Ingredienser

  • -- Sockerkaka --
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk färskpressad citron

Hej på er! Här kommer en ganska enkel tårta, eller så kanske man kan kalla det för sockerkaka deluxe med massa gott både i och på! Mums! Du kan toppa och fylla med precis vad du vill, det är bara fantasin som sätter stopp. Varför inte toppa med jordgubbsgrädde och färska björnbär? Det verkar ju himlens gott det med. Eller använd grädde inuti också istället för färskostkräm. Hoppas kunna inspirera er på vägen i alla fall! 

Gör såhär: [Sockerkakan]

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna och dela kakan till 2 lager.

Gör såhär: [Färskostkräm]

Vispa ihop 500g philadelphiaost med 2 dl florsocker, 100 g rumstempererat smör och 1 nypa vaniljpulver. Vänd sedan i ca 1 – 2 dl vispad grädde för att få till en bra konsistens, tillsätt även lite citronsaft efter smak.

Spritsa ut krämen på första lagret av sockerkaka, täck sedan med andra lagret sockerkaka och toppa!

Gör såhär: [Topping]

Vispa grädden fluffigt(ca 3dl) med vaniljpulver(1 nypa) och vaniljsocker(1 msk). Spritsa på grädden på sockerkakan när den har svalnat. Skiva eller använd hela jordgubbar till dekoration, toppa även med hallon, mynta och mini maränger! Med fördel kan du även pudra på lite florsocker innan serveringen.

SockerkakaCake2 SockerkakaCake1

Ät och njut! 

Tomatsoppa med Pinnbröd

Ingredienser

  • --- Tomatsoppa ---
  • 1 kg kvisttomater
  • 2 st rödlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk olja (din favorit)
  • 4 dl vatten
  • Salt & Peppar
  • --- Pinnbröd ---
  • 4 dl mjöl
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk honung
  • 2 krm salt

Recept i samarbete med Cylinda. En värmande soppa perfekt när man kommer in från skidturen eller andra härliga ute-lekar. Doppa roliga pinnbröd i soppan också, det tror jag går hem hos barnen! Pinbröden är även perfekta att grilla precis som man grillar korv! 

Gör såhär: (ca 4 portioner)

Tomatsoppa: 

Sätt ugnen på 200°C. Dela tomaterna på hälften och lägg i en ugnsfast form.

Skala och dela löken och vitlöken och lägg tillsammans med tomaterna.

Ringla över olja, salt och peppar.

Rosta i ugnen under ca 20 minuter.

Tag ut och häll över allt i en kastrull, tillsätt vattnet och låt koka i ca 10 minuter.

Servera!

Pinnbröd: 

Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder.

Rulla upp degen på en pinne och grädda i ugnen under ca 10 minuter på 200°c eller grilla den själv över öppen eld.

När brödet har fått fin färg är det klart!

Tomatsoppa2  Tomatsoppa1.2

Ät och Njut! 

 

Tekakor med rotfruktsmjöl

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl rotfruktsmjöl
  • 50g smör

Kungsörnens nya rotfrukts-vetemjöl blev super att baka tekakor med! Jag fick en test i förra smakboxen. Det smakade super spännande – på ett bra sätt! Lite lite smak av rotfrukter men inte mycket alls. Det var bara en liten del som var utbytt från vetemjöl till rotfruktsmjöl. Men absolut en kul grej att baka bröd med, tillsätt gärna lite riven rödbeta eller något annat gott i degen för att få lite extra smak! 

Gör såhär: (12 st bröd)

Värm upp mjölken till 37°c  i en kastrull.

Smula jästen i en bunke och tillsätt sedan mjölken och rör om tills jästen löst sig.

Tillsätt övriga ingredienser allt eftersom under omrörning i bakmaskin.

Knåda degen i ca 5 – 10 minuter.

Låt jäsa i 30 minuter.

Dela degen i 12 delar, rulla till bollar och platta till.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter till.

Sätt ugnen på 225°c och grädda i 8 minuter i mitten av ugnen.

Pensla brödet med kallt vatten direkt när de är urtagna ur ugnen för att behålla dom fluffiga och goda!

SmakboxMjöl1 SmakboxMjöl2

Baka och njut!

Sömnen med gravidbälte!

Och då var det precis 1 månad kvar.. fyra vekor kvar till BF. En månad. 30 dagar. Nu kan hon ju faktiskt komma precis när som helst! Det är lite skräckblandad förtjusning som sköljer över mig nu när det närmar sig, det kan sätta igång vilken minut som helst. Läskigt och spännande, förväntansfullt och kul! Jag känner mig redo att föda barn nu. Hon är så välkommen in i våra liv så hon anar inte! 

Minns ni att jag för ett tag sedan testade ett gravidbälte att sova med? Nu har jag testat att sova med det i några veckor och det fungerar super, det är jätteskönt att slippa släpa med sig en kudde när jag vänder mig om under natten. Jag har tidigare haft ont i höfterna när jag vaknat på morgonen nu när tyngden börjar trycka på när man sover på sidorna men det är nästan som bortblåst, hur härligt är inte det! 

Bältet finns att köpa på Jollyroom med tillhörande kudde! Ett härligt litet set för den gravida. 

babymooveon2 Babymoove1

Inlägget i samarbete med Babymoov. 

Lyxiga Pancakes

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk strösocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smält smör

Här kommer det klassiska receptet på Pancakes men jag vill tipsa er om att testa att byta ut ingredienser. Sist jag gjorde dessa använde jag Kungsörnens nya mjöl ”Mjöl av vete och vita bönor” istället för vanligt vetemjöl (som jag har fått testa i Smakbox). Jag bytte även ut smöret mot kokosolja så att pannkakorna smakade liiite lite kokos, super gott (oljan kom i TheHealthyBox)! 

Gör såhär: 

Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa först ner mjölken, sedan smöret och till sist äggen.

Vispa upp till en slät smet.

Smöra en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka.

Grädda ca 1 1/2 minut eller tills det börjar bli lite bubblor på ytan.

Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

Toppa & Servera med massa goda tillbehör! 

Pannkis5Pannkis2 Pannkis3Pannkis4 Pannkis1.1


Det är bara fantasin som sätter stopp, komponera ihop dina bästa pannkakor genom att byta ut till dina favvo ingredienser och smaker! Mums! Testa och njut! 

Fräsch drink med citron!

En nyhet med spännande bakgrund! 

Tom of Finland Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen, en av vår tids viktigaste och mest uppskattade konstnärer och skaparen bakom det numera ikoniska varumärket Tom of Finland. Tom of Finland Vodka är en helt ekologiskt framställd vodka helt utan socker. Produkten produceras av ett av Finlands äldsta destilleri Kuopio i Finland. Smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet. Resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär. Vodkan har skapats som en hyllning till Tom och för att fira glädje, mod och frihet. Flaskan, ett konstverk i sig, porträtterar ”Kake” – en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet av konstnärens serieteckningar. Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst.

Tom of Finland Vodka lanseras i limiterad upplaga i Systembolagets beställningssortiment december 2017. En flaska på 500ml kostar 299kr.  

TomOfFinland2 TomOfFinland1

Recept tips: 

Till den här vodkan passar det perfekt med citron, lime och ingefära, mina absoluta favoriter! Blanda i lite färskpressad citron, sodavatten och eventuellt lite sockerlag så har du en riktigt god drink! Eller riv lite ingefära, pressa citron och blanda med lite vodka, sodavatten och massa is. 

Hur blandar ni er favoritdrink?

Gravid v35 & 36

Hej å hå vad tiden går! Det är full rulle med förberedelser inför bebisens ankomst, så mycket att pyssla med, känns som att jag aldrig kommer bli klar eller hinna innan hon kommer. Det trycker lixom på så att det känns som att hon kan komma vilken dag som helst även fast det är ca 5-6 veckor kvar. Jag känner mig ändå redo men lite spänd inför en förlossning, läskigt men kul. 

Blodtryck och dåliga värden. Jag måste gå på kontroller minst en gång i veckan för att kolla blodtrycket och massa andra värden för att hålla koll på havandeskapsförgiftning. Jag har inte utvecklat det helt och hållet än men det verkar vara på G.. För någon vecka sedan fick vi tid för kontroll på förlossningen för att kolla igenom hela kalaset noggrant vilket visade på någon typ av infektion. Så nu är det vila som gäller med heltids-sjukskrivning två veckor fram + lite till men säkert resten av graviditeten då jag inte får jobba så länge som blodtrycket är för högt, och nu är det ju inte så många veckor kvar.. Sjukskrivning och antibiotika och sisådär 100 återbesök inbokade. Men det känns bra att dom har koll på oss. Bebisen mår prima så det är bara jag som börjar säcka ihop, haha. 

GravidV361 Gravidv363

Magen börjar sjunka och jag börjar kunna andas igen! Jag vet att den lilla tjejen ligger med huvudet ned, vid senaste besöket hos barnmorskan var hon inte helt fixerad utan lite lite ruckbar. Vid nästa vesök om någon vecka tror jag att hon är helt fixerad, jag har fått den känslan i alla fall. Bara hon inte vänder på sig och lägger sig med rumpan ned som sin mamma. Toka!