Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 st tomat
  • 2 dl grönsallad
  • Salt & Peppar
  • En klick Bearnaisesås

Låt äggen få vara ägg! Här kommer ännu en härlig sommarsallad för er alla som gillar att äta grönt och nyttigt. Självklart kan man ta precis de grönsaker man har hemma och det är hur lätt som helst att skippa såsen. I just den här salladen tycker jag att äggen ska vara i fokus och vara huvudingrediensen i det hela. 

Gör såhär: (1 portion)

Koka äggen så att de blir krämiga (eller som du gillar dom som bäst).

Låt äggen svalna och skala dem. Rulla de skalade äggen i en salt och pepparblandning och skär äggen i 4 delar.

Lägg upp skivad tomat, sallad och små klickar med Bearnaisesås på tallrik. Toppa med de kryddade äggen.

Servera!

eggis3 eggis1

Translated: Egg Salad

2 eggs
1 st tomato
2 dl green salad
Salt & Pepper
A click Bearnaise sauce

Do as follows: (1 serving)

Boil the eggs so that they become creamy (or how you like it).

Allow the eggs to cool and peel them. Roll the peeled eggs in salt and pepper, mix the eggs and cut into 4 pieces.

Add the sliced tomato, lettuce and small blobs with bearnaise sauce on the plate. Top with the spiced eggs.
Serve!