Ingredienser

  • 2 st avokado
  • 4 st äggulor
  • 2 skivor kallrökt lax
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes

Här kommer ett tips på en enkel avokado rätt med ägg och lax. Jag råkade ha inne några stycken för länge i ugnen och det blev ingen höjdare med bränd avokado så mitt tips är att hålla koll på tiden. Det är även godare när äggulan är lite krämigare – i min smak i alla fall men smaken är ju som baken. Har man lite större gulor kan man även gröpa ur lite extra så hålet i avokadon blir större. Perfekt till buffén. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 180°C

Dela avokadon i två delar, tag ut kärnan. Lägg avokadon på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg i äggulorna i det hål som blir efter kärnan. En äggula i varje halva.

Krydda halvorna med salt, peppar och chiliflakes. Krydda efter tycke och smak, det går alltid att krydda på mer innan servering.

Ställ in plåten med avokadon i ugnen och baka i ca 15 minuter. Äggulan ska gärna vara lite lös.

Låt svalna och servera med en tunn skiva kallrökt lax.

Cylinda-BakadAvokado2Cylinda-BakadAvokado1 Cylinda-BakadAvokado3

[ Recept och bilder är framtagna i samarbete med Cylinda ]