Ingredienser

  • 1 st Kungsörnens cupcakemix choklad
  • Sugarpaste
  • Färg
  • Smör x 2
  • Ägg
  • Florsocker

 I samarbete med Kungsörnen har jag bakat härliga muffins med hjälp av Kungsörnens cupcake mix – choklad! Och dessa godingar blev det. Vet ni om att det även är kladdkakans dag i veckan? Det blir mycket gott helt enkelt. 

Dom små slipsarna har jag gjort utav sugarpaste och målat med metallicfärg men fungerar lika bra att pudra på med chokladfärg, blir super snyggt.

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C

Blanda påse märkt nr 1 av cupcake mixen (mixen till muffinsen) tillsammans med 1 dl vatten. Vispa i någon minut till det blivit en slät och fin smet. Fördela smeten i de 10 medföljande muffinsformarna. Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.

Blanda mix nummer 2 (mixen till toppingen) tillsammans med 50 g rumstempererat smör och 3 tsk vatten. Jag tog en extra tsk mot vad som står på förpackningen eftersom jag vill ha toppingen lite krämigare.

Fyll ena halvan av spritspåsen, det ska gå att få ned vaniljtoppingen bredvid i spritspåsen. Detta för att få en randig och snygg spritsning på muffinsarna. Det går även bra att färga vanilj-smörkrämen med en kul färg.

Gör vaniljsmörkrämen: Vispa ihop 150 g smör, 2 1/2 dl florsocker och 1 st äggula samt 2 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver. Fyll den andra halvan av spritspåsen med denna kräm. Detta görs lättast med en sked för att få ned dessa krämer bredvid varandra.

När muffinsen har svalnat så spritsar du på toppingen, dekorerar med en liten slips och serverar!

———-

Cupcakes – bake for Father’s Day

Preheat the oven to 175 ° C

Mix bag marked No. 1 of cupcake mix by Kungsörnen (mix for muffins) along with 1 dl water. Whisk for a minute to become a smooth and fine paste. Spread the batter into the 10 muffin molds supplied. Bake for 15 minutes in the middle of the oven.

Mix the mix number 2 (to mix the topping) together with 50 g softened butter and 3 teaspoons water. I took an extra teaspoon of the amount stated on the package because I want the topping a little creamier.

Fill one half of the piping bag, it will be possible to bring down the vanilla topping next to the cream in the piping bag. This is to get a striped and stylish shelling on muffins. It is also possible to color the vanilla butter cream with a fun color.

Make vanilla butter cream: Whisk together 150g butter, 2 1/2 dl powdered sugar and 1 egg yolk and 2 teaspoons vanilla sugar or a pinch of vanilla powder. Fill the other half of the piping bag with this cream. This is done most easily with a spoon to get down these creams next to each other.

When the cupcakes have cooled so pip the topping, decorate with a little tie and serve!