Ingredienser

  • 300 g Manitoba cream
  • 25 g socker
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 pkt jäst
  • 125 g smör (rumstemp)
  • 1 ägg till pensling

Jag tror att jag blev lite sold på Brioche bröd. Nu kommer jag baka det till allt. Perfekt och under gott till både hamburgare, pulled beef och som korvbröd! Testa ni också, receptet nedan är på enkla brioche bröd och pulled beef, perfekt kombo! 

Gör såhär:

Börja med att värma vattnet till 37°c om du använder dig av färskjäst. (40°c om du använder dig av torrjäst).

Blanda ut jästen med vattnet i en matberedare. Blanda ned resten av ingredienserna och kör på en medelhastighet under ca 10 minuter. Degen ska knådas ordentligt. Degen kommer vara lite lös men det ska den vara.

När degen är klar täcks den med plastfolie och kan ligga och jäsa under ca 2 timmar i rumstemperatur.

Baka ut degen till 8 st runda bollar eller längre limpor som jag gjort till mina korvbröd, lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt sedan jäsa ytterligare 2 timmar.

Sätt ugnen på 180°c, pensla brödet med uppvispat ägg och grädda i ca 17 minuter.

Pulled Beef: Lägg ned en köttbit av nötkött i en Crock pot (Slow cooker), ca 1 kg. Häll över 2 dl vatten. Hacka 1 st gul lök och häll över. Skiva 3 st vitlökar och häll över köttet. Häll sedan över ca 2 dl smoky sås och några nypor salt. Efter det häller du över 1 förpackning krossade tomater (300g). Sätt Crock potten på Low – 9 timmar. Sätt på locket och vänta. När köttet är klart går det att dra sönder i bitar. Servera i detta underbart goda brioche bröd!

brioche2 brioche1

MANITOBA CREAM – ett siktat bagerivetemjöl. Ett siktat bagerivetemjöl från svenska sädesfält baserat på det proteinrika vårvetet. Tack vare den höga proteinhalten har mjölet en unik jäskraft och binder mycket vätska, vilket ger ett oöverträffat saftigt och luftigt bröd. Ett mytomspunnet vetemjöl, av proffsbagarna kallat supermjölet eller mjölets konung, som ger ett högre, luftigare och saftigare bröd

——

Translated: Brioche for burgurs. 

300g flour – manitoba cream
25g sugar
2 eggs
2 tablespoons water
1/2 tsp salt
1 pt yeast
125 g butter (room temp)
1 egg for brushing

Start by heating the water up to 37 ° C if you use fresh yeast. (40 ° C if you use dry yeast).

Mix the yeast with the water in a food processor. Mix in the remaining ingredients and running at a medium speed for about 10 minutes. The dough should be kneaded properly. The dough will be a little loose but it should be.

When the dough is ready, cover it with plastic wrap and let ferment for about 2 hours at room temperature.

Bake the dough into 8 pieces round balls or long loaves I made to my hot dog buns, put them on a baking sheet. Then let rise for another 2 hours.

Preheat the oven to 180 ° C, brush the bread with the beaten egg and bake for about 17 minutes.

Pulled beef: Lay down a piece of beef in a Crock pot (slow cooker), about 1 kg. Pour in 2 dl water. Chop 1 onion and pour over the beef. Chop 3 pcs garlic and pour over the meat. Then pour over about 2 dl smoky sauce and a few pinches of salt. After that, pour over 1 pack of crushed tomatoes (300g). Put Crock pot on Low – 9 hours. Put on the lid and wait. When the meat is ready, you can pull apart into pieces. Serve in bread or with potatoes.