Ingredienser

  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk havssalt
  • 1,5 dl hackade hasselnötter
  • 1,5 dl skivade torkade fikon
  • 1 dl russin
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk ljus sirap

Jag hade en lite för stor form så att brödet blev lite platt men det blev riktigt gott ändå! Det jag blev imponerad över var att det faktiskt var lika gott dagen efter! Saftigt och mycket smak – god smak. Det är bara att blanda i sina egna favoriter i detta bröd och det kommer bli ett bröd precis i din smak! Om degen blir för hård går det att tillsätta lite mer mjölk och om degen blir för lös så tillsätt valfritt mjöl. 

Brödet passar perfekt till det här vinet – en riktigt härlig kombination, kanske till förrätt? Nyår?

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C.

Blanda i alla de torra ingredienserna i en matberedare/bakmaskin. (Det går även bra att knåda för hand). 

Rör om tills allt har blandats väl och tillsätt filmjölk och mjölk.

Rör om till en deg och tillsätt de övriga ingredienserna, russin, frukt, nötter. 

Olja en form och häll över degen ca 1 – 1,5 liter.

Grädda brödet i ca 30 – 40 minuter beroende på höjd. Testa med en provsticka om brödet är färdigt, det skall inte vara kladdigt.

Låt svalna i några timmar innan servering.

 

 

 

in english: Bread made from bicarbonate

1 dl rye flour

1 dl flour
1 dl Kruskakli (?)
1.5 dl of oatmeal
1 dl buttermilk
1 dl milk
1 tsp sea salt
1.5 dl chopped hazelnuts
1.5 dl sliced ​​dried figs
1 dl raisins
1 tsp bicarbonate of soda
1 tbsp golden syrup

 

Preheat the oven to 175 ° C.

Mix in all the dry ingredients in a food processor / bread maker. (It is also possible to knead by hand).

Stir until everything is mixed well and add buttermilk and milk.

Stir to form a dough and add the remaining ingredients, raisins, fruit, nuts.

Oil a mold and pour the dough about 1 to 1.5 liters.

Bake the bread for about 30-40 minutes, depending on height. Test with a test strip if the bread is ready, it will not be messy.

Let cool for several hours before serving.