Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 2,5 dl vatten (37°c)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 msk honung
  • 1/2 msk brödkryddor
  • 1/2 tsk fänkål

[ Här önskas det bröd ]

Henrik har önskat sig ett nybakt bröd med mycket brödkryddor och fänkål – här är det! Jag tycker det är ganska tråkigt att baka bröd och jag är inte heller förtjust i brödkryddor men vad gör man inte för att behålla husefriden – nä bara skoja. Brödet slank ner när det skulle i alla fall, haha. 

Gör såhär: (1 st bröd)

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig.

Häll i de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Tag lite mjöl i taget ifall allt inte skulle behövas. Om Degen fortfarande är ganska kladdig kan du tillsätta extra vetemjöl.

Låt jäsa i 60 minuter i jäskorg eller i bunke.

Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20-30 minuter på 225 ° C

Servera!

fänkålsbröd2 fänkålsbröd1

Translated: Bread with fennel 

50 g of fresh yeast
2.5 dl water (37 ° C)
1/2 tsp salt
1 dl kruskakli
about 6 dl flour
2 tablespoons honey
1/2 tbsp bread spices
1/2 tsp fennel

Crumble the yeast into a bowl, pour over the water and stir until the yeast has dissolved.

Pour in the remaining ingredients and mix to a smooth dough. Take a little flour at a time if everything would not be needed. If the dough is still quite sticky, you can add extra flour.

Let rise for 60 minutes in a bowl.

Add the dough on a baking sheet and bake for about 20 minutes at 220 ° C

Serve!