Ingredienser

  • Bulldegen:
  • 75 gram smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • 7 dl vetemjöl

Ja, varför inte visa er en till variation på bull-fyllning när vi ändå håller på! När bakar ni som mest bullar? Hösten, vintern, åter om? Det är alltid kul att komma med nya ideer om utseenden och smaker på bullarna, jag tror att det går att variera i en oändlighet! 

Gör såhär: 

Enkel bulldeg: 

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till  37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet (mjölk & smör.)

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spara lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart delar du degen i fler mindre bitar och kavlar ut.

Bred på fyllning, rulla ihop och jäs i ca 1 timme till.

Gräddas sedan i ugnen på 200 ° C i ca 8 – 10 minuter beroende på storleken.

Hallon fyllningen: 

Tina upp 2 dl frysta hallon eller använd färska. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda i ca 50 g riven mandelmassa och rör ihop till en slät kräm.

 

In this recipe, I test to fill my buns with almond and rhubarb!

Proceed as follows:

Buns: 

Melt the butter in a saucepan, pour in 2.5 cups milk and heat to 37 degrees. Crumble the yeast into a bowl and stir it into the bit of degspadet (milk & butter.)

Add the rest of degspadet, salt, sugar, cardamom and most of the flour (save some for utbakning). Working together for a smooth dough and place under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough yeast clearly divide the dough into several smaller pieces and rolling pins out.

Spread with filling, roll up and let rise for about 1 hour.

Bake in the oven at 200 ° C for about 8-10 minutes depending on size.

Raspberry filling: 

Thaw 2 dl frozen raspberries or use fresh. Mashing the raspberries with a fork. Mix in about 50 g grated almond paste and mix to a smooth cream.