Här blir det riktigt kalasigt, tomtebloss och allt! Tomtebloss är ju egentligen inget jag rekommenderar att man använder inomhus! Så ni vet! (: Detta är super goda muffins med härliga saftiga muffins, en mumsig vaniljfrosting toppat med kolasås. Vad kan gå fel? 

Muffinsen:

75g smör

1/2 tsk vaniljsocker

1 dl varmt vatten

1 1/2 dl mjölk

1 ägg

3, 5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 1/2 dl strösocker

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt vaniljpulvret, vattnet, mjölken, och ägget. Rör om och blanda i de torra ingredienserna, mjölet, kakao, bakpulvret och sockret. Vispa ihop allt till en slät smet. Fyll muffinsformarna till 2/ 3 delar och grädda mitten av ugnen i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna!

Frostingen: 

100g rumtvarmt smör

ca 4 dl florsocker

100g cream cheese

Gör såhär: 

Vispa smör ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Tillsätt sedan cream cheesen och vispa ihop till en slät smet. Färdig att användas! Om smeten blir för lös för att spritsa – tillsätt mer florsocker.

– Toppa med kolasås! 

Köp muffinsformarna här! 

 

Cupcakes:

75g butter

1/2 teaspoon vanilla

1 dl warm water

1 1/2 dl milk

1 egg

3, 5 dl flour

2 teaspoons baking powder

2 1/2 dl granulated sugar

Proceed as follows: Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and add the vanilla powder, water, milk, and egg. Stir and mix in the dry ingredients, flour, cocoa, baking powder and sugar. Whisk everything together until smooth. Fill muffin molds to 2/3 and bake in middle of oven 15 – 20 minutes. Let cool!
Frosting:

100g butter

about 4 dl powdered sugar

100g cream cheese

Proceed as follows: Beat butter light and creamy. Add the icing sugar and whisk some more. Then add the cream cheese and whisk together until smooth. Ready to use! If the batter is too loose to pipe it – add more powdered sugar.

– Top with caramel sauce!

 

Buy my cupcake cups here!