Ingredienser

  • 50g mandelmjöl
  • 55g äggvita
  • 2msk socker
  • 90g florsocker
  • 10g choklad florsocker
  • 10g vaniljsocker

Det bästa macarons receptet jag har testat!

Gör såhär:

Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker och chokladflorsocker med mandelmjölet och vaniljsockret.

Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng.

Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.

Spritsa ut att smet på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.

Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.

Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan.