Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g vit choklad (hackad)
  • 50 g mörk choklad (hackad)

[ Extra choklad till den du älskar ]

Överraska din älskling med Chokladscones! Det kan vara en mysig fika, frukost eller mellanmål. Lika mysigt vid alla tillfällen när det gäller nybakt. Jag tycker att scones helst ska ätas på en gång direkt efter gräddning, då är dom som godast! [Det här receptet är gjort till Cylinda]. 

Gör såhär: (10 st mindre scones)

Sätt ugnen på 225°C.

Hacka chokladen grovt.

Blanda alla ingredienser i en skål och rör om till en deg. Blanda gärna i mjölet allt eftersom.

Forma den färdiga degen till 10 st bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla bröden med uppvispat ägg.

Grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Servera gärna på en gång med lite smör! 

FrukostScones1FrukostSconesColage1 Frukost-Scones3

Translated: Chocolate Scones, 10 pcs. 

5 dl flour
75 g butter
1/2 tsp salt
2 dl milk
1 tbsp caster sugar
2 teaspoons baking powder
50 g white chocolate (chopped)
50g dark chocolate (chopped)

Preheat the oven to 225 ° C.

Chop the chocolate.

Mix all ingredients in a bowl and stir to form a dough. Consider mixing the flour into the dough gradually.
Shaping the finished dough into 10 pieces of bread and put on a plate with baking paper.

Brush with beaten egg.

Bake in the oven for about 15 minutes.

Serve at once with some butter!