Nu är det redan tredje advent! Tänk va tiden går snabbt, det är bara en vecka kvar till jul, sen nyår och vips är det ett helt nytt år igen! Så varför inte servera en annan variant på tårta till nyårs-festen? Jag skulle kunna äta en liten bit av denna tårta varje dag. Med tårt-design inspiration från all things green  kom jag fram till detta mega chokladiga recept, inget nyttigt vegansk eller annat. Så ni som är rädda för kalorier och sånt.. hitta bort! 

Brownie: 

200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175° C. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret i en kastrull. Vispa ihop vetemjöl, strösocker, kakao, salt och vaniljpulver. Häll i smöret under vispning, lite i taget. Blanda till sist i äggen, ett i taget och vispa ihop till en slät smet. Häll över smeten i formen och grädde i ugnen under ca 20 minuter. Låt svalna! 

Chokaldganache: 

1 dl vispgrädde & 110 g hackad choklad 70%

Koka upp grädden och tag av från värmen. Blanda i den hackade chokladen och rör om till ganachen blivit slät. Låt svalna och bred sedan över brownie. 

Mjölkchokladmousse: 

110 g choklad 40%, 2 äggulor(rumstempererade), 1 tsk vaniljpulver, 2,5 dl vispgrädde.

Smält chokladen och låt den svalna. Vispa upp grädden, vispa inte för hårt – då kan moussen bli grynig. Vispa upp äggulorna i en skål. Rör sedan ner den svalna chokladen i äggulorna. Blanda sedan ned detta i grädden. Rör om sakta men säkert tills allt är en slät mousse. Låt vila i kylen under minst 2 timmar innan spritsning. 

ChocolateCake3 ChocolateCake2

Ät och njut!