Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 100 g choklad
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm havssalt

Chokladbollens dag idag, då serveras kladdkaka!

Smaken är som baken – Istället för att ha kakao i smeten så tillsätt 100 g av din favvo choklad! Jag använde mig av choklad från Malmö chokladfabrik och deras dunder goda mörka choklad med havssalt! Kan ni tänka er vad gott det blir med havssalt/lakrits? Eller med hallon kanske? Mmm – Så gott!

Gör såhär:

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och smält ner i smöret.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner smöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt, rör ned i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

KladdkakaChoco2 äggis1 KladdkakaChoco1


Vi har fått så fina ägg från Henriks släkt som har egna höns. Det skulle vara såå härligt att ha ett gäng höns gå runt i trädgården och bara gå ut och plocka några ägg då och då. Så lyxigt! Vi är lite sugna på att bo lite lantligt vi med så vi ska kika på några lantligare hus framöver, vad tror ni om det?