[ En cider som passar till mycket ]

Cider Boulard är sedan länge en naturlig del av jul- och nyårsfirandet i Frankrike. Den har en ren, torr och fruktig smak med tydlig äppelkaraktär som passar perfekt som basen i en glögg. Samtidigt har den allt man kan önska av ett gott nyårsbubbel – korksmällen, bubblorna och den rika smaken. När klockan slår tolv är det inte helt ovanligt att man suttit till bords ett antal timmar och ätit och druckit gott och rikligt. Många fortsätter då gärna kvällen med ett bubbel med något lägre alkoholhalt, endast 4,5 procent, utan att för den skull vilja göra avkall på den goda smaken och champagnekänslan.

cidre2 cidre1

—-

Här får ni dessutom ett gott och mycket enkelt recept på en ciderglögg. För 6 personer.

1 flaska Cidre Boulard de Normandie (75 cl)
1 Kanelstång
½ Vaniljstång
4 matskedar socker
3 nejlikor
10 cl Calvados Boulard (om man vill spetsa glöggen)

Värm cidern tillsammans med de övriga ingredienserna. [ OBS! Koka ej! ]

Låt glöggen dra i ett par timmar och värm upp innan servering.