Ingredienser

  • 2,5 dl starkt bryggt kaffe, Sofiero VOLCANIC BLEND
  • 3 msk farinsocker
  • 1 msk kolasås
  • 1 dl lättvispad grädde

Recept i samarbete med Sofiero Kafferosteri. Ett kaffe odlat på hög höjd för att ge extra härlig smak! Tänk er en dessert i en kopp kaffe? YES här är den! Så gott så man knappt kan tro det. Passar alla tillfällen. Mums! Karamellig kaffe med grädde och bränt socker, precis som en cream brulee, tackar någon nej till denna goding? 

Gör såhär: 

Brygg kaffet.

Häll upp kolasåsen och 2 msk av farinsockret i ett högt glas.

Häll på det varma kaffet och rör om tills allt socker smält.

Toppa kaffet med den löst vispade grädden och toppa sedan grädden med 1 msk farinsocker.

Bränn av sockret med en brännare för att få det krispigt och extra gott.

CoffeCreamBrulee2 KaffeCreamBrulee3 Kaffecreambrulee4

Drick och njut!