Ingredienser

  • 4 st persikor
  • 12 jordgubbar
  • 1/2 ananas
  • Florsocker
  • Timjan eller Mynta

Hej hopp! Idag serveras grillspett, jag älskar grillspett! Det är perfekt att trä på det man tycker mest om, men behöver ju bara ta det godaste när man gör sina egna spett. Men vet ni vad, det går även att göra på precis samma sett till desserten. Självklart ska man grilla desserten! Trä på favvo frukten / bären på ett spett och lägg på grillen. Servera med vaniljsås, honung, glass eller annat gott. 

Gör såhär: (4 st spett)

Skiva persikorna och ananasen till mindre bitar.

Trä på bitarna på grillspett och varva med jordgubbarna.

Lägg spetten på grillen och låt ligga till de är varma och börjar få lite färg (några minuter).

Servera med florsocker, timjan eller mynta, chokaldsås, kolasås och/eller glass! 

Grillspettdessert1

På bilden nedan syns min elgrill  som står ute på balkongen (perfekt storlek för att grilla gott till 4 personer). Egentligen tycker jag att det blir absolut godast med kolgrill men har man ingen uteplats så har man inte, då funkar det perfekt med elgrill! Jag använder även ett smidigt bakgaller som gör att det varma svalnar snabbare. Perfekt för kakor med mera. 

Grillspett3


Translated: Desserts on the grill! 

4 pieces of peach
12 strawberries
1/2 pineapple
Icing sugar

Slice the peaches and the pineapple into smaller pieces.

Put on the pieces on the skewer and add the strawberries.

Place the skewer on the grill and leave to warm until it starts to get a little bit of color (a few minutes).

Serve with icing sugar, thyme or mint, chocolate sauce, coal sauce and / or ice cream!

[ Inlägget i samarbete med Kitchentime.se ]