Ingredienser

  • 2 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • 4,70 dl vetemjöl
  • 225 g smör
  • 1/2 dl hackad choklad

Klassiska kakor i ny tappning. Det är alltid kul att forma om klassiska recept till det lilla snäppet modernare. Jag har valt att använda mig av ett klassiskt kak-recept typ mördegskakor. Adderat lite choklad och ändrat formen till donuts, lite kul är det väl i alla fall? 🙂

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 ° C

Rör smör, florsocker och strösockret poröst. Tillsätt chokladen.

Tillsätt mjölet, vaniljpulvret och citronsaften och rör ihop till en slät deg.

Fyll en donut-form med degen eller forma dessa förhand.

Grädda i ca 8-10 minuter.

Låt svalna och servera!

donutcookies2 donutcookies1

Translated: Donut Cookies with Chocolate! 

2 tablespoons granulated sugar
1 pinch of vanilla powder
1/2 tsp lemon juice
1 dl powdered sugar
4.70 dl flour
225g butter
1/2 dl chocolate

To do:

Preheat the oven to 175 ° C

Beat the butter, icing sugar and granulated sugar fluffy. Add chocolate.

Add the flour, vanilla powder and lemon juice and mix to a smooth dough.

Add the dough into a donut mold.

 

Put the pieces on a baking sheet with parchment paper.

Bake for about 8-10 minutes.

Let cool and serve!