Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 1 dl dulce de leche
  • 2 msk florsocker
  • 1 st gelatinblad
  • Smulor

Det är aldrig fel med Dulce de leche. Jag har testat några olika varianter av denna söta karamelliga grej och tycker absolut att Pampas deli har den bästa av dem alla. Dom har en speciell för bakning och en speciell för glass som inte riktigt fryser utan fortsätter vara härligt krämig om man tillsätter det i glass. Hur gott som helst. Ni som inte har testat detta fenomen måste göra det på momangen. 

Gör såhär: (2 port.)

Lägg gelatinbladet i blöt (kallt vatten).

Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med florsockret. Rör sedan ner gelatinbladet.

Ta av kastrullen från värmen och tillsätt Dulce de Leche. Rör om ordentligt tills att är blandat.

Häll upp i glas/skålar och ställ i kylen för att stelna. Det tar några timmar så gör gärna denna dessert dagen innan servering.

Toppa gärna med färska bär eller lite krispiga smulor. 

Vad är Dulce de leche? [ Läs mer här! ]

dulcepan2 dulcepan1

Translated: Pannacotta with dulce de leche!

2 dl cream
1 dl dulce de leche
2 tablespoons powdered sugar
1 gelatine leaf
Crumbs
Do: (2 servings)

Add gelatine in water to soak (cold water).

Boil the cream in a saucepan along with the icing sugar. Then stir in the gelatine.

Remove the pan from the heat and add the Dulce de Leche. Stir until well blended.

Pour into glasses / bowls and place in the fridge to harden. It takes a few hours to do like this dessert a day before serving.

Garnish with fresh berries or a little crispy crumbs.