Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 dl ättikssprit 24%
  • 3 st sill filéer
  • 1 bit ingefära (ca 3 cm)
  • 1 röd lök
  • 1/2 gul lök
  • 1 morot

Nu är det dags att göra den egna sillen inför julafton så den hinner stå till sig tillsammans med alla de goda smakerna! Någon gång ska ju vara en första gång, eller hur? Jag har gett mig på att göra egen sill, eller ja såndär 5-minuters sill. Har ni testat det någon gång? 

Gör såhär: (2 mindre burkar, ca 4 portioner)

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna ordentligt.

Skär sillen i mindre bitar.

Skiva lök, ingefära och morot tunt.

Använd 2 mindre burkar eller en större, varva sillbitar med de övriga ingredienserna.

Häll sedan över lagen. Se till att den täcker allt burken!

Låt den stå kallt i minst ett dygn innan servering!

SilliDIll1


God Jul!