Ingredienser

  • 1 st marängbotten
  • 1 dl lime curd
  • 1 1/2 dl vispad grädde
  • Mynta
  • Maränger
  • Körsbär

[ Man tager vad man haver -tårta ]

Har man bara en marängbotten så kan man låta fantasin flöda med det man har hemma. Har du ägg och florsocker? Ja du är det bara att slänga i hop en botten på stört. Toppa marängen med något gott, jag valde lime curd men det skulle ju vara så gott med dulce de leche, någon god sylt, banan och chokladsås, nutella? Ja typ allt! 

Gör såhär: (4 portioner)

Gör en marängbotten, gärna dagen innan. Gör i vilken form du vill, jag gjorde en cirkel.

Marängbotten: Vispa upp 2 äggvitor och tillsätt 1 dl florsocker och en skvätt limejuice, grädda i mitten av ugn på 70°C i ca 5 timmar beroende på höjd.

Spritsa ut lime curd som små toppar lite här och var på marängbotten.

Spritsa toppar av grädde och toppa med körsbär, mynta och maränger.

Det blev lite maräng över efter botten så jag gjorde ett gäng mini maränger, några med rosa pulverfärg på och några med lakritspulver på. Perfekt till dekorationen! 

Servera!

Marängcake2Marängcake1


Ät och njut!