Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten 37°C
  • 1 dl rågmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • Olivolja
  • Flingsalt

Jaha, ja varför inte Baguetter? Det skulle ju gå ned en och annan bit baguette varje dag faktiskt. Jag tycker att det är super gott och perfekt till frukost, lunch, middagen, middagsbjudningen, tilltugg, snygga smörgåsar ja jag tror att baguetter passar alla tillfällen. Här kommer ett enkelt recept som är riktigt svårt att misslyckas med. 

Gör såhär: (2 st baguetter)

Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör om tills all jäst löst upp sig.

Tillsätt saltet och ägget, rör ihop till en jämn vätska.

Tillsätt sedan rågmjölet och rör in ordentligt i vätskan.

Tillsätt sedan resterande mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.

Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper täck med handduk och låt jäsa under 45 minuter.

Värm upp ugnen till 250 °C, pensla på olja och strö över flingsalt.

Grädda baguetterna i ca 20 minuter. Om baguetterna blir lite för bruna kan du sänka värmen och låta dem gräddas på lägre värme.

Translated: Baguettes (2 baguettes)

50 g of fresh yeast
1 teaspoon salt
3 dl water 37 ° C
1 egg
1 dl rye flour
7 dl flour
olive oil
Sea salt

Crumble the yeast into a bowl. Pour the water and stir until all the yeast dissolved.

Add the salt and the egg, stir together into a smooth liquid.

Then add the flour, and stir well into the liquid.

Then add the remaining flour and work into a smooth dough.

Divide the dough in half and roll them out to lengths. Place them on a baking sheet with parchment paper cover with towel and let rise for 45 minutes.

Preheat the oven to 250 ° C, brush with oil and sprinkle with sea salt.

Bake baguettes in about 20 minutes. If baguettes gets a little too brown, you can lower the heat and let them bake at lower heat.