Ingredienser

  • 1 påse Orzo-miz 250g
  • 1 röd lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl färsk spenat
  • 1 msk hackad röd paprika
  • ca 1 cm hackad chili
  • 200 g fetaost
  • Olja

Ett riktigt härligt vegetarisk alternativ på biffar. Jag har även testat färdig mix av både quinoaburgare och kikärtsbiffar som även de är bra vegetariska alternativ, riktigt gott! Men om man vill göra egna biffar från grunden så kommer receptet här nedan. Jag hittade ett sånt härligt recept på vegetariska biffar från Made By Mary, som jag bara va tvungen att testa! Mitt recept blev lite annorlunda men ingredienserna är nästan de samma. – Yummy Yummy! Det är alltid lika härligt att kika runt i sina favvo bloggar och hitta inspiration. 

Gör såhär: (ca 12 st biffar/3-4 portioner)

Koka orzo mixen i rikligt med vatten och salt i 10 minuter. Häll av vattnet.

Stek löken, vitlöken, paprika, chili och spenaten i en skvätt olja (använd din favvo olja).

Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ned i den varma orzo mixen, rör om tills fetaosten har smält.

Blanda ned den stekta blandningen i orzo mixen.

Mixa blandningen med hjälp av en stavmixer.

Forma blandningen till biffar och stek tills det fått en fin gyllenbrun yta på båda sidorna.

Servera!

Servera gärna med spenat och picklad rödlök. 

Fetaostbiffar3 fetaostbiffar1 Fetaostbiffar2


Vegetarian patties with feta cheese

1 bag Orzo-mix 250g
1 red onion
1 clove garlic
2 dl fresh spinach
1 tablespoon chopped red bell pepper
about 1 cm chopped chilli
200 g feta
Oil

Cook the orzo mix in plenty of water and salt for 10 minutes. Drain.

Fry the onion, garlic, peppers, chilli and spinach in a dash of oil (use your fave oil).

Mash the feta cheese with a fork and mix into the warm orzo mix, stir until the feta cheese is melted.

Mix in the fried mixture of orzo mixture.

Blend the mixture with a hand blender.

Shape the mixture into patties and fry until it got a nice brown surface on both sides.

Serve! Serve with spinach and pickled red onion.