Ingredienser

  • --- Potatissallad: ---
  • 800 g färsk potatis
  • 2 st schalottenlökar
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl persilja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijon senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk honung
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten
  • --- Rostbiffen:---
  • 1 kg rostbiff
  • 1 st schalottenlök alt. 4 klyftor vitlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 msk peppar
  • 1 msk honung
  • En skvätt tabasco
  • Smör att steka i

Goddagens,

Tänkte lägga upp lite mat här till er idag. Det blir rostbiff och en frank potatissallad. Mumsigt, funkar lika bra att ha till buffé som i matlådan. Bli inte rädda av den långa listan med ingredienser, det är mycket kryddor och det går att lägga till eller ta bort mycket av det också.

Fransk potatissallad med rostbiff

Gör såhär: (4 portioner)

Marinera rostbiffen i oljan och kryddorna, låt ligga i några timmar.

Sätt ugnen på 125°C.

Stek rostbiffen i smör, stek runt om hela biten.

Ställ in rostbiffen i mitten av ugnen och stek till ca 55°C – 60°C.

Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rödlöken.

Blanda ihop såsen: vatten, olja, vinäger, honung, dijon senap, salt & peppar.

Blanda ned den hackade löken.

Häll av potatisen och låt svalna, skiva potatisen i mindre bitar och blanda potatisen med såsen. Toppa med persiljan.

Skiva upp rostbiffen och servera tillsammans med potatissalladen!

Cylinda-Franskpotatissallad0Cylinda-Franskpotatissallad1 Cylinda-Franskpotatissallad2

Ät och njut!