Ingredienser

  • -- Botten --
  • 75 g Digistivekex
  • 25 g smält smör
  • -- Cheesecake --
  • 150 g cream cheese
  • 1/2 burk kondenserad mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver

En härligt svalkande cheesecake med jordgubbar och en lätt smak av fräsch citron. Det går jättebra att dubbla receptet och eftersom botten lätt kan frysa fast i formen så är det enklare att göra den här cheesecaken i portionsformar, små pajformar eller snygga muffinsformar. 

Gör såhär: (ca 4-5 portioner)

Mixa Digestivekexen med det smälta smöret. Tryck ut i en (ca 20 cm form) eller i fler mindre portionsformar. Ställ i frysen.

Vispa ihop kondenserad mjölk och cream cheesen med vaniljpulvret. Vispa några minuter tills smeten blivit fluffig. Häll över digestivebotten och ställ i frysen.

Topping, Jordgubbsgelé: 

Lägg ett gelatinblad i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten, saften från 1 st citron med 3 dl jordgubbar och 1 msk strösocker. Låt koka i ca 3 minuter. Krama ur gelatinbladet och koka med jordgubbarna i ca 1 minut, tag av från värmen. Sila av så att gelén är slät. Skumma sedan av om det behövs. Låt svalna av och häll sedan över cheesecaken. Låt stelna i frysen.

Toppa med jordgubbar, kolasås och krossade maränger!

Ta ut kakan ur frysen ca 10 min innan servering för bästa resultat. 

FrozenCheese3Frozencheese2 FrozenCheese1


Ha en fortsatt härlig sommar! 🙂