Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Sylt / Fyllning

Glad påsk till er alla! 


Det tråkiga med påsken i år är att jag jobbar nästan varje dag.. Jag har knappt hunnit med att göra något påskigt här hemma, knappt pyntat eller bakat. Men något måste jag såklart bjuda på och vad går snabbare och är godare än en klassisk rulltårta med hallon! Inte mycket.. Rullis går alltid hem!

Rulltårta: ca 4 port.

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 190°C.

Vispa ihop ägg och socker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser under långsam omrörning. Rör om tills att är blandat och du har en slät och fin smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett ganska tunt lager. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Rulltårtan ska ha en lätt gyllenbrun färg på toppen.

Tag ut rulltårtan ut ugnen och vänd den upp och ned. Låt svalna. Bred på sylten när rulltårtan har svalnat och rulla ihop till en lång rulle.

Topping: Toppa med några bär, florsocker, chokladsås och riven choklad – Det går inte att få för mycket av det goda så att säga!

[ Tips på fyllningar ] Alla typer av mousse, Nutella, jordnötssmör, smörkräm, sylt, färska bär, grädde blandat med färska bär, ja det finns hur mycket som helst att fylla en rulltårta med!

påskrulle1påskrulle2

Translated: Swiss roll with raspberry!

Preheat the oven to 190 ° C.

Whisk together the eggs and sugar until fluffy. Add remaining ingredients with slow stirring. Stir until blended and you have a smooth and fine batter.

Spread the batter on a baking sheet with parchment paper, a fairly thin layer. Bake for about 10 minutes in the center of oven. The Cake should have a light golden brown color at the top.

Remove the cake from the oven and turn it upside down. Let cool. Spread on the jam when the cake has cooled down and roll up into a long roll.

Garnish with some berries, icing sugar, chocolate sauce and grated chocolate – I can not get too much of a good thing to say!