Ingredienser

  • 5st äpplen
  • 1dl vatten
  • 1dl vit sirap
  • 2dl socker

Jag har testat att göra sådana här glansiga äpplen, siraps äpplen tror jag att det kallas eller kanderade äpplen. Jag hade i lite lite röd pulverfärg i smeten innan den började koka så färgen inte blev helt genomskinlig. Känns lite juligt och mysigt, perfekt som dekoration men absolut perfekt att äta också!

Gör såhär:

Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp och låt koka i ca 10 minuter eller tills sirapen börjar bli lite seg (Ska ej bli brun)

Doppa äpplena i smeten, eventuellt flera gånger för att få ett snyggt jämnt lager. Låt äpplena stå och stelna, sen är det klart! Mumms mumms!

Glöm inte bort Tävlingen! Ni kar fortfarande vara med och tävla, tävlingen avslutas idag kl 18.00! Vinnaren kommer dras under morgondagen!