Ingredienser

  • -- Fyllning --
  • 4 st päron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • -- Deg/Smet --
  • 125 g smält smör
  • 1 st ägg
  • 2 1/2 strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Det här är ett MÅSTE att testa! En underbart god päronpaj med krispig toppen och underbar vaniljsmak. Perfekt att servera efter en härlig middag och absolut till helg-fikat. Det är gott att servera lite vispad grädde, vaniljsås eller varför inte en kula glass till. 

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär päronen i tunna skivor och lägg i botten av en pajform. Strö över vaniljsocker över päronen.

Blanda ihop smör, socker, mjöl, ägg och bakpulver till en ganska lös deg.

Bred på degen över päronen jämt och snyggt.

Toppa med mald vaniljstång och grädda i ugnen under ca 20 minuter.

Kakan ska vara gyllenbrun på toppen och vara lite krispig.

Servera med lite grädde eller vaniljsås.

Päronpajj22 Päronjajj11


Translated: Pear pie!

Filling 
4 pcs pear
2 teaspoon vanilla
Dough
125g melted butter
1 egg
2 1/2 powdered sugar
3 dl flour
1 1/2 teaspoons baking powder
Preheat the oven to 225 degrees.
Cut the pears into thin slices and place in the bottom of a pie dish. Sprinkle with vanilla sugar over the pears.
Mix together butter, sugar, flour, eggs and baking powder into a rather loose dough.
Spread the dough evenly over the pears.
Top with ground vanilla and bake in the oven for about 20 minutes.
The cake should be golden brown on top and a little crispy.
Serve with a little cream or custard.