Mumsigt veganskt serveras det här i bloggen idag! I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram detta mumsiga recept till det populära veganska måltiderna! Det är så härligt nu när det är hög säsong för rotfrukter, jag köpte hem massa olika rotfrukter till både gratäng och soppa, perfekt att ha! Inga problem att frysa in några portioner heller. 

Gör såhär: (4 portioner)

Vegansk Rotfruktsgratäng: 

5 stora potatisar
2 st morötter

2 st rödbetor
2 st palsternackor
1 röd lök
4 dl havregrädde
Salt & Svartpeppar
ca 3 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Skala och skiva rotfrukterna tunt och lägg i en ugnsfast form.

Häll på havregrädden, salt och peppar.

Finhacka löken och strö över gratängen. Strö över ströbrödet.

Grädda gratängen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills toppen börjar få en gyllenbrun färg. Känn med en provsticka ifall det är färdigt. Det ska vara mjukt och lätt att sticka igenom provstickan.

Veganska Grönsaksbiffar: 

  • 3 dl blötlagda kikärtor
  • 1 st riven morot
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja att steka i

 

Häll av spadet från kikärtorna.
Mixa alla ingredienser till en jämn kräm.
Forma till ca 8 biffar
Stek i olja till det blivit gyllenbruna och servera!

Cylinda-Rotfruktsgratäng5Cylinda-Rotfruktsgratäng1 Cylinda-Rotfruktsgratäng2


Ät och njut i den härliga höst-solen!