Gott, super enkelt och kanske något annat än vad man brukar äta en vanlig vardag. Vi har lyckats få tag på havskräftor när det varit kampanj och fått riktigt bra pris. Annars kan dessa små goda varelser vara riktigt dyra så dom behöver tillagas med mycket kärlek. 

Gör såhär: Till ca 10 kräftor. 

Blanda ihop 50g smör med två st pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, citronpeppar och hackad dill. Rör ihop till en jämn massa som är lätt att breda ut.

Sätt ugnen på 225°C

Dela kräftorna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred på smöret på halvorna och grädda i ca 10 minuter. Det går även bra att riva lite god ost över dem också innan du stoppar in dom i ugnen.

Servera!

havskräft1 havskräft2

Translated: Baked langoustines – about 10 pcs. 
Mix together 50g butter with two pressed garlic cloves, salt, pepper, lemon pepper and chopped dill. Mix to a smooth paste that is easy to spread. Preheat the oven to 225 ° C. Share langoustines lengthwise and place on a sheet of baking paper. Spread the butter on the halves and bake for about 10 minutes. It is also possible to demolish some good cheese over them well before putting them into the oven.