Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/5 dl strösocker
  • 1/5 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ca 20 st jordgubbar

Grillade pajer är verkligen något att rekommendera! Dom får en extra spännande smak, det lite rökta. Det gör det extra spännande och kanske lite nytt i smaken? När ändå grillen är igång så varför inte grilla desserten också? Den godaste pajen jag har grillat är jordgubbspaj, smakar toppen gott med en klicka vaniljglass eller vaniljsås till. Mums! 

Gör såhär: (4 portioner)

Blanda ihop ingredienserna till smuldegen, smör, socker, vaniljpulver, havregryn och mjöl.

Blanda ihop allt tills det blivit en smulig massa.

Dela jordgubbarna på mitten.

Tag folie och gör 4 st små behållare att grädda pajen i.

Tag hälften av smulorna och lägg i foliet.

Lägg på jordgubbarna och resten av smulorna.

Lägg dom 4 små foliepaketen på grillen och grilla i ca 10 minuter.

Servera pajerna som dom är eller lägg upp pajerna i skålar!

Jordgubbspajgrill1

På bilden både nedan och ovan syns mitt runda härliga bakgaller! Där kan pajarna gärna ligga och svalna av. Det är även snyggt att använda det till att servera på precis som en bricka. 

Jordgubbspajgrill2


Translated: Grilled pie with strawberries 

100 g butter
2 dl of wheat flour
1/5 dl of cream sugar
1/5 dl oatmeal
1 teaspoon vanilla powder
About 20 strawberries

Mix the ingredients into crumbs.

Mix everything until it becomes crumbly.

Divide the strawberries in the middle.

Take foil and make 4 small containers to bake the pie.

Take half of the crumbs and put in the foil.

Add the strawberries and the rest of the crumbs.

Place 4 small foil packages on the grill and grill for about 10 minutes.

Serve!

[ Inlägget i samarbete med Kitchentime.se ]