Ingredienser

  • 1 paket torrjäst
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 dl torkad frukt/russin/nötter
I samarbete med Cylinda.se så har vi tagit fram ett toppen recept till skolstarten, grova frallor som är perfekta att ha i frysen. Ta fram några stycken kvällen innan så är de perfekta till frukost och mellanmål för hungriga barn och vuxna! 
 
Gör såhär: (ca 20 st frallor)
Blanda jästen med vete-och rågmjöl och salt i en bunke.
Tillsätt honung, olja och vatten och blanda väl. Blanda i torkad frukt, russin och/eller nötter om så önskas.
Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 4 timmar (alt. i kylen över natten).
Lägg ut degen på mjölat bakbord, Dela i 20 bitar utan att knåda.
Sätt ugnen på 225°C.
Grädda frallorna mitt i ugnen under ca 20 minuter eller tills det fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna och frys in! 

Cylinda-Frallor5Cylinda-Frallor3 Cylinda-Frallor1