Ingredienser

  • 1 paket jäst (50g)
  • 10 dl mjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kallt vatten

Här kommer ett tips på mumsiga frallor! Visst är det lite lyxigt att ha nygräddade frallor där hemma? Det är nog som allra godast att äta som ljumna.. Mums!

Gör såhär: 

Blanda ihop vatten, jäst, olja, salt och chiafrön. Rör om tills jästen löst sig helt.

Tillsätt honung och mjölet, lite i taget. Använd de mjölet du tycker bäst om. 

Arbeta degen i ca 20 minuter i bakmaskin.

Låt degen jäsa i ca 20 minuter.

Rulla sedan bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.

Grädda i ca 20 minuter på 200°C, tiden beror på storleken också men när bullarna har fått fin ljusbrun färg är dom klara! 

Fralls1 Fralls2

Toppa med det du tycker bäst om, alla typer av frön passar super bra!