Ingredienser

  • 62 g mandelmjöl
  • 62 g florsocker
  • 22 g + 90 g äggvita
  • 15 g vatten
  • 250 g strösocker

Super underbara macarons med mumsigt chokladig hasselnötskräm som fyllning. Detta kan jag absolut rekommendera! 

Gör såhär: 

Blanda samman mandelmjöl och florsocker.

Lägg blandningen i en kastrull tillsammans med 22 g äggvita och vattnet, låt koka till 120 grader.

Vispa 90 g äggvita och strösockret till en fast maräng.

Tillsätt den kokta massan i marängen och vispa till 50 grader.

Fyll massan i en spritspåse och spritsa rundlar lite större än 5 kronor på ett bakplåtspapper.

Hacka några hasselnötter och strö över dom vilande makronerna.

Låt vila i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 140 grader och grädda kakorna i ca 12 minuter.

Fyll makronerna med hasselnötskräm och sätt ihop dom 2 och 2.

Servera!