Ingredienser

  • 5 dl vatten (37°C)
  • 50 g färsk jäst
  • 30 g rumstempererat smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • ca 1,4 dl vetemjöl

I samarbete med Cylinda.se är det nu dags för lite pick nick tema, så vi kör på hemgjorda baguetter med massa gott i! Såklart fyller man med sina favoriter, jag valde att fylla baguetterna med serrano och ruccola. MUMS! 

Gör såhär: 4 st baguetter

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om ordentligt tills jästen löst sig i vattnet.

Tillsätt 2 dl av vetemjölet, salt, honung och smöret. Rör om och tillsätt lite av vetemjölet i taget tills det blodats en slät deg.

Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

Knåda ihop degen och dela degen i 4 längder, ca 30 cm långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 1 timme.

Sätt ugnen på 250°C, sänk till 225°C när baguettera ställs in i ugnen.

Pensla baguetterna med kallt vatten så att baguetterna får en krispig yta och grädda i mitten av ugnen under 20 minuter.

Låt svalna och servera med skinka, sallad och mycket annat gott!

 

Cylinda-Baguetter4 Cylinda-Baguetter1 Cylinda-Baguetter3


Baka lugnt!