Ingredienser

  • 2 st äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Jag har just köpt en ny glassform i silikon som jag va tvungen att testa så fort jag bara kunde! Det är en mini form med 4 st glassar där man fryser fast glasspinnen direkt. Men hålet för glasspinnen läckte ut smet.. ingen höjdare men lite glass han stelna i formen i alla fall.. Jag tror att det äts riktigt mycket glass nu när värmen har hållit i sig rekord-länge. Fyll frysen med glas vettja! 

Gör såhär: 

Vispa upp äggulor och socker i en värmetålig skål tills blandningen har blivit pösig.

Koka upp grädden i en liten kastrull tillsammans med vaniljpulvret.

Låt grädden svalna. Häll den avsvalnade grädden över äggen och blanda väl.

Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.

Rör långsamt och oavbrutet med en träsked tills krämen är 85°C och börjar tjockna. Det tar ca 10 minuter. (Vattnet får inte koka, bara sjuda)

Tag av från värmen och ställ skålen över super kallt vatten tills blandningen kallnat (gärna isbad).

Fyll glassformar och ställ i frysen under ca 5 timmar.

Tips: Tillsätt gärna lite lakritspulver, kakao, kolasås, kakbitar eller annat för att göra just din favoritglass!

IceCreamStick1IceCreamSticks2 IceCreamSticks3IceCreamSticks4


GLASS I STORA LASS!