Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 2,5 dl vatten (37°c)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 msk honung
  • 3 msk tranbär
  • 1/2 dl hackade valnötter

Här kommer mer bilder på bröd, Henriks goda bröd! Vi är ganska dåliga på att baka bröd här hemma men ibland händer det! Henrik har slängt ihop några bröd på senaste tiden faktiskt och ett super härligt frö-knäcke som även det kommer upp på bloggen framöver. 

Henriks goda bröd! 

Gör såhär: (1 st bröd eller 2 st baguetter)

Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör om tills jästen har löst sig.

Häll i de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Tag lite mjöl i taget ifall allt inte skulle behövas. Om Degen fortfarande är ganska kladdig kan du tillsätta extra vetemjöl.

Låt jäsa i 60 minuter i jäskorg eller i bunke.

Stjälp upp degen på en plåt med bakpkåtspapper och grädda i ca 20 minuter på 220 ° C

Servera!

breadjäsning1breadjäsning2

Translated: Lovely bread! (1 piece of bread or 2 baguettes)

50 g of fresh yeast
2.5 dl water (37 ° C)
1/2 teaspoon salt
1 dl kruskakli
about 6 dl flour
2 tablespoons honey
3 tablespoons cranberry
1/2 dl chopped walnuts

Crumble the yeast into a bowl, pour over the water and stir until the yeast has dissolved.

Pour in the remaining ingredients and mix to a smooth dough. Take a little flour at a time if everything would not be needed. If the dough is still quite sticky, you can add extra flour.

Let rise for 60 minutes in a bowl.

Add the dough on a baking sheet and bake for about 20 minutes at 220 ° C

Serve!