Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ca 1 liter frysta jordgubbar
  • 1 st citron
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2/3 dl florsocker

Här kommer vår nyårsdessert! Japp, Pannacotta som alla andra serverar på Nyår, haha. Jag gjorde en pannacotta med jordgubb och vanilj, en jordgubbsgelé med citron toppad med massa mini maränger. Det sitter ju finfint sådär på kvällskvisten. Jag tycker att det kan bli lite för mastigt med en pannacotta med choklad till exempel med får man bara i lite frukt eller syra blir det lite lättare att få i sig efter all den goda nyårsmaten. Men men, jordgubbspannacotta passar ju bra att göra året om till alla tillfällen. Mums! 

Gör såhär: (4 portioner)

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädden och tillsätt gelatinbladen. Tillsätt 1/2 liter jordgubbar.

Koka även med vanljpulver och florsocker någon minut och tag sedan av från värmen.

Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen.

Koka sedan upp resterande jordgubbar tillsammans med citronsaft från 1 st citron. Smaka av om det behövs lite florsocker även här i. 

När pannacottan har stelnat häller du över jordgubbsgelén och låter även den stelna i kylen tills det är dags för servering.

TIPS: Ta gärna fram pannacottan någon timme innan servering så blir den extra smakrik och krämig! 

JOrdgubbspanna1 Jordgubbspannacotta2

Ät och njut!