Ingredienser

  • --- Pannacotta ---
  • 3 dl grädde
  • 2 st gelatinblad
  • 4 msk kaffe, Cafégo Volcanic blend
  • 4 msk farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • --- Kaffegele ---
  • 2 dl kaffe, Cafégo Volcanic blend
  • 2 msk strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 krm vaniljpulver

En perfekt dessert till nyårs kvällen när alla behöver piggas upp en aning för att orka med de sista timmarna innan det nya året. Det gäller att hålla sig vaken med massa gott! 

Gör såhär: (ca 6 portioner)

Kaffepannacotta: 

Brygg ca 4 koppar starkt kaffe.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädden och tag av från värmen. Rör ner farinsocker och vaniljpulver, rör om tills sockret har smält.

Rör sedan ner kaffet och gelatinbladen.

Fyll 6 st mindre formar/glas och ställ i kylen, låt stelna ordentligt innan pannacotta dekoreras med kaffegelen.

Kaffegelé: 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Blanda ihop varmt kaffe med sockret och rör tills sockret har smält.

Tillsätt vaniljpulver och gelatinbladen. Rör om tills allt har blandats väl.

Toppa pannacotta med kaffegelen och låt stelna i kylen.

TIPS: Görs med fördel dagen innan servering. Låt gärna panncottan stå framme någon timme innan servering, då blir den extra smakfull och krämig! 

Kaffepannacotta1-2 Kaffepannacotta1

Njut av gott och invig det nya året med stil!