Ingredienser

  • 200 g mörk choklad till pralinskalen
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 110 g hackad mjölkchoklad
  • 25 g smör
  • 1 dl starkt bryggt kaffe av Highland Mist

I samarbete med Sofiero Kafferosteri har jag tagit fram den här underbart goda praliner med en len kaffesmak. Muums! En mörk choklad på 85% som skal och en fudge med smak av kaffe och en liten gnutta vanilj och mjölkchoklad. Vem kan säga nej till den här lilla godingen?

Passar ju perfekt året om! Är ni lediga nu i mellandagarna så tycker jag absolut att ni ska testa att göra lite mumsiga praliner!

Gör såhär: ca 12 st praliner 

Häll upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
Koka upp under omrörning till 125°C.
Rör ner smör och kaffe, koka ytterligare 2 minuter och ta sedan av från värmen.
Tillsätt sen den hackad mjölkchoklad. Rör om tills chokladen smält.
Häll upp fudgen i en bakpappersklädd form, ca 15 x 15 cm. Låt svalna i kylen, gärna över natten.
Gör pralinskalen i en pralinform eller forma kolafudgen till bollar eller skär i fyrkanter och doppa i choklad.
Toppa gärna med lite havssalt.

SofieroPralin3 SofieroPralin1 SofieroPralin2

Njuuut!